Kuressaare haigla teatas kolmapäeva õhtul sotsiaalmeedia vahendusel, et haiglale koroonaviirusega toimetulekuks annetatud summa küündis eilse sisuga 242 376,30 euroni. Viimaste annetajate seas tõi haigla esile ettevõtete Saart Visuals OÜ, kelle nime alt saabus haigla kontole annetus 300 euro ulatuses.

See summa koguti üleskutse raames, kus Priidu Saart müüs enda poolt Saaremaal tehtud fotosid ning suurema osa tuludest suunas annetuseks. "Vähim, mis omalt poolt kodusaare ja selle haigla toetuseks teha sain," põhjendas Saart.

Lisaks tema ettevõttele on viimaste annetajate hulgas olnud ka kohalikud kogukonnaorganisatsioonid nagu Kavandi Kandi Selts MTÜ ja Saaremaa Rahvakultuuriselts MTÜ. Õlla on alla pannud Saaremaal tegutsev elektroonikatööstus Ouman Estonia OÜ ja tuleohutuskonsultatsioone tegev Tulipunane OÜ.

Viimase nädala jooksul on Kuressaare haigla saanud veel ka kingitusi erinevatelt nii Saaremaa kui mandri-Eesti ettevõtetelt. Näiteks kinkis kohalik HOIA homespa haiglale looduslikku kosmeetikat ning Meediagrupi OÜ kaitsemaske. Ka koguti heategevusliku kunstioksjoni käigus haiglale üle 4000 euro.

Eelmise nädala kolmapäevast alates on annetusi teinud ka EELK Kihelkonna Kogudus, Sõrve Tuletorni MTÜ, Reflekt Group OÜ, Saarte Metsamajanduse OÜ, OÜ Paulus Grupp, Elisa Teleteenused AS (annetusliinidelt kogunenud raha), OÜ Paranormal Group ja Lümanda Jahimeeste Selts.

Ka on annetatud haiglale muud kosutavat kraami ja veelkord maske. Eelmisel nädalal annetas Saaremaa Lihatööstus haigla personalile ka 400 salaamivorsti.

Eelmisel nädala tuli hea uudis ka ettevõtjatest annetajatele. Kui muidu oleksid nad pidanud kõigi viimastel nädalatel Kuressaare haiglale tehtud kingituste ja annetuste pealt riigile tulumaksu maksma, siis kirjutas rahanduskomisjon lisaeelarvesse sisse, et 12. märtsist kuni 1. juulini ei pea teatud asutustele, sh haiglatele annetusi teinud tulumaksu maksma.

Kuidas Sina saad Kuressaare haiglat aidata?
Enda panuse saad anda helistades toetusliini numbrile:

5 € – 9000405

10 € – 9000410

50 € – 9000450


Palun oota kõne lõpuni, sest annetus laekub peale 10. sekundit.


Suurannetuse soovi korral, võta palun ühendust:
Suurannetuse soovi korral, võta palun ühendust:
haigla@saarehaigla.ee


Kes soovib ülekandega toetada, siis seda saab teha järgmiste kontonumbrite kaudu:


Kuressaare Haigla SA arvelduskontod

Swedbank AS - EE322200001120090627 või

SEB Pank AS - EE581010220017888014


Selgituseks: AITANSAAREMAAD