Esmalt meie enda tähtedest. Ei ole üllatav, et meie parimana on tabelis Bolt, kuid võrreldes varasemate aastate pronkisise kohaga paiknevad nad uues tabelis 16. Kohal.

51. kohalt leiab aga Cleveroni. Nad on kolme aastaga kergitanud käivet 3,2 miljonilt eurolt 66 miljoni peale. Ettevõtte on oluline osa Arno Kütti (29,75%) ja Peep Kulla (15,69%) käes.

96. kohal on vähetuntud ettevõte Elogicus, mille tegevusalaks on e-poodide äri arendamine. Ettevõtte omanikeks on ukrainlased Igor Iakovlev ja Pavlo Okhrem.

176. kohal on finantstehnoloogia firma IuteCredit. Siin on jäme ots Tarmo Silla ja Allar Niinepuu käes.

346. kohal vaatab vastu vanakooli firma PlasmaPro, mis on tegev metallitööstuses. 60 protsenti ettevõttest kuulub Ilmar Talvarule ning 20 protsenti nii Jaak Suttile kui Risto Arakule.

409. kohal on Bunker Partner, mille tegevusala on seotud laevade kütusega. Omanikeks Eesti kodanik Ilja Krivoshein ning Rumeenia passiga Anton Voronkov.

Dexatel, mis on side ja SMS-teenuste firma, paikneb 485. kohal. Ainuomanikuks armeenlanna Lilit Yeghiazaryan.

642. kohalt leiame aga juba veidi enam meediaveergudel figureerinud börsifirma Inbanki.

Tore on tabeli lõpust, 973. kohalt, avastada Genoke Tradingu, mille ampluaa on tuletõkke- ja tulekaitsematerjalid. Suuromanikuks Jan Kraner ning 25%-ga on mängus ka Elari Jürgen.

Läti ärimehe firma

Tabelis Briti energeetikafirma Bulb Energy järel teisel kohal olev lätlaste Sun Finance kuulub Aigars Kesenfeldsile, kellest hiljuti avaldasime pikema loo. Kesenfeldsi tuntumad ettevõtmised on Mogo ja Mintos. Sun Finance, laenufirma, on kasvanud kolme aastaga tohutult - ligi 164 000-eurose käibe pealt 101 miljoni euro peale. Töötajate arv kerkis 3 pealt 750-le.

Loe salapärase Kesenfeldsi elu- ja ärilugu siit.