Depo sõnul on hiljutine terviseameti määrus, mis kohustas neid sulgema oma toidu-, lemmiklooma- ja emsatarbekaupade osakonnad – kuna ettevõte ei pidanud kinni riigis kehtestatud piirangutest –, tekitanud nüüd olukorra, kus nende toiduosakonnas on suur hulk lühikese realiseerimisajaga tootevalikust nagu piim, jogurt, suitsetatud liha, vorstid ja viinerid, külmsuitsukala, munad, leib ja sai ei saa enam ostjat leida. Seetõttu otsustas kauplus kõik tarbimiskõlbulikud tooted annetada Tallinna Toidupangale.

„Oleme tänulikud Toidupangale, kelle vastutulelik personal oli valmis operatiivselt tegutsema, et meie toiduosakonna inventar vastu võtta ja abivajajateni viia. Ühtlasi on meil ka hea meel, et tänu nende abile leidsime kasutuse kaubale, mis muidu oleks läinud hävitamisele,“ ütles Depo turundusjuht Rimants Jugans. Kuigi sarnaselt paljudele teistele kauplustele, on Depo uksed klassikalisel moel ostlemiseks suletud, jätkavad hetkel tööd Depo e-pood, drive-in ala ning avatud on ka aiakaupade välimüügi ala.

Depo on viimastel nädalatel sattunud tugeva kriitika alla, kuna ei ole kinni pidanud riigis kehtestatud piirangutest, mille järgi võisid lahti jääda üksnes toidupoed, apteegid ja lemmikloomapoed. Depo näol on tegu ehituspoega, mis koondab ühe katuse alla mitu erineva suunitlusega kauplust, kaasaarvatud ka toidupoe, mille sortiment on valiku poolest võrreldav keskmise suurusega Eesti toidukauplusega.

Ettevõte on seni asunud seisukohale, et Eesti valitsuse praegused nõuded selle kohta, milline kauplus tohib või ei tohi töötada liiga üldised ja sisuliselt võivad viia suure hajutatusega toidupoe sulgemiseni.