„Üürivabastuse määr eelnimetatud ettevõtjatele on üle linna 100 protsenti,“ ütles Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu. Tema sõnul pikendatakse ülelinnaliselt soodustusi linnale kuuluvatel äripindadel tegutsevatele ettevõtetele, nagu näiteks toitlustajad ja kauplejad ning ka linna pindadel tegutsevatele spordiklubidele.

Kuigi valitsuse 11. märtsil kehtestatud piirangud, millega pidid kaubanduskeskused, söögikohad ja spordiklubid uksed sulgema, peaksid leevenema 3. maist, siis usub linnavalitsus, et viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud täiendavate meetmete ja piirangutega kaasnev negatiivne mõju avaldub ka maikuus. Seetõttu pikendabki linn üürivabastust 31. maini. Sajaprotsendilise üürivabastuse saavad ka linna rajatised ehk väliterrassid ja neile pikendatakse üüri alandamist esialgu 30. juunini.

Siiski on linnal kavas vabastada partnerid, kes kasutavad terrasse üürist suve lõpuni. Praegu saab seda teha juuni lõpuni, sest pikemaks perioodiks tuleb taotleda järjekordselt riigiabi luba. Praegu on koostamisel taotlus abimeetmete riigiabina heaks kiitmiseks tähtajaga 30. juuni 2022, uue riigiabi andmise loa saamisel soovib linn pikendada väliterrassidele soodustust 31. augustini.

Tallinn ei võta mai lõpuni linnale kuuluvate äriruumide eest üüri toitlustuse, kaubanduse, teeninduse, hariduse, alushariduse, hoolekande, spordi, huvitegevuse, noorsootöö, kunsti, kultuuri ja meelelahutuse tegevusalal tegutsejatelt.

Küsimuse, kas terassid saavad lähikuudel üürivabastuse, viskas eile õhku ka Nimeta ja Route 13 baaride üks omanikke Vallo Palvadre, kes küll rõõmustas selle üle, et valitsus otsustas lubada söögikohtadel 3. maist väliterassid avada, kuid tõdes, et kui nad peavad rendikulusid ka katma, võib sel moel teenitavad summad väga nigelaks jääda.