Elektrilevi pressiteates märgiti, et elektri jaotusvõrgus tekkis eile üle saja rikke. Olukorrale kohe reageerinud ning öö läbi töötanud rikkemeeskonnad on praeguseks taastanud elektrivarustuse enam kui 19 000 Elektrilevi kliendile.

Põhilised probleemid, millega rikkemeeskondadel pärast tormi kokku tuli puutuda, olid liinidele kukkunud puud, mis kohati isegi liinipostid endaga kaasa viisid.

Suurimat kahju tegi äikesetorm liinidele Harjumaal, kus praeguseks on elektrivarustus taastatud 11 000 kliendil. Vooluta on veel umbkaudu 1700 klienti.

"Eilne päev oli töökas ja täna hommikuse seisuga on Harjumaal likvideeritud alates eile keskpäevast 19 keskpinge ja 9 madalpinge riket, millega on elektrivarustus taastatud üle 11 000 kliendil," sõnas juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Kokku üle Eesti on likvideeritud eile lõunast alates 57 keskpinge ja 44 madalpinge riket, millega on taastatud elektrivarustus 19 000 kliendil.

Elektrilevi vabandab ebamugavuste pärast ja tänab partnereid, kes tegid tööd kogu öö ja kes annavad endast kõik, et elektrivarustus igal pool võimalikult ruttu taastuks.

Elektrilevi soovib meelde tuletada: tähtis on jätkuvalt meeles pidada, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel tuleks helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.

Taustast

Eile märgiti Elektrilevist, et täiel määral elektrikatkestuste likvideerimine jõuab lõpuni 24. juunil.

Kolmapäevaõhtuse seisuga oli Harjumaal ilma elektrita ligi 3000 majapidamist. Tänasel hommikupoolikul nähtub, et see number on kahanenud vähem kui poole võrra: elektrita on põhjapoolseimas maakonnas ligi 1800 majapidamist.

Katkestusi esineb kagupiirkonnas (Tartu-, Valga- ja Võrumaal), keskmaal (Raplamaal) ja Lääne-Eestis (Pärnumaal, Saaremaal ja Kihnul).

24. juuni hommikuse seisuga on elektrikatkestustest puutumata jäänud Hiiumaa, Läänemaa, Järvamaa, Virumaa, Ida-Virumaa, Jõgevamaa, Põlvamaa ja Viljandimaa.