"Jalgratas Elroni rongiga enam tasuta sõita ei saa. Roheline pealinn, tule appi! Nõmmekana sõidan ma igapäevaselt nii jalgratta kui ka rongiga. Tihti võtan ratta rongi kaasa, et kesklinnas sellega oma teekonda sihtpunkti jätkata. Ma ei ole selles osas erand. Elroni otsus kehtestada ka jalgratastele piletihind mulle ilmselgelt ei meeldi," kritiseerib sotsiaaldemokraat Rainer Vakra Elroni otsust.

Vakra ettepanek on, et Tallinn tuleks oma elanike jalgratastele vastu ja lubaks linnapiires lisaks linnaelanikele ka ratastel tasuta rongiga sõita ehk et hüvitaks selle piletimaksumuse. "Soodustame ikka roheliselt mõtlevaid ja tervisest hoolivaid inimesi, mitte ärme maksusta neid. Me nüüd nii Holland ka veel ei ole, et heas mõttes rataste uputus kuskil oleks," leiab Vakra.

Ta märgib, et kui kaitseväe orkestrit Tallinn endale ei saanud, siis jalgratturite südamed ja poolehoiu võiks ju endale võita küll.

Alates 26. juulist muutuvad Elroni rongides jalgratastega reisimise tingimused. Edaspidi tuleb jalgratta eest tasuda eraldi piletitasu. Hind sõltub reisi pikkusest ja on 50% vastava täispileti hinnast, minimaalselt aga üks euro.