“Intsikurmul on olnud alati teatud standard. Nendes tingimustes, mis täna maailm meile läbi viiruse on ette veeretanud, on võimatu meil inimestele pakkuda suurepärast festivalielamust,” tõi festivali edasi lükkamise ühe põhjusena välja sündmuse üks korraldajatest Mihkel Kübar.

“Kui nädal tagasi olime kindlad, et festival on võimalik, siis viimase kahe-kolme päeva sündmused näitavad, et see nii enam ei ole,” nentis Kübar. 6.7. augustil Põlvas toimuma pidanud festivali meeskond leiab, et Eesti on jõudnud olukorda, kus kõik pooled peavad pingutama täiel rinnal, et viiruse kolmas laine ei laastaks ühiskonda rohkem, kui ta senini on teinud.

“Antud oludes ei suuda me festivali korraldajatena tagada inimeste turvalisust. Käes on jälle hetk, kus tuleb vähendada kontakte, olla inimesena valvas, jälgida hoolega enda ja lähedaste tervist,” rõhutas festivali peakorraldaja. Tema sõnul on oluline, et noored saaksid koolis ja inimesed tööl käia. “Seetõttu anname oma festivali edasilükkamisega tagasihoidliku panuse viiruse leviku pidurdamisele,” märkis Kübar.

Kuigi juba nädal tagasi tõdes Intsikurmu festivali korraldaja, et 2. augustist üritustele kehtestatud piirangud on peavalu, oli ta siiski optimistlik, et nad saavad vajadusel tagada inimeste koroonapasside kontrollimise. Selelks ajaks oli festival müünud 2000 piletit ja 2. augustist üritustele kehtima hakkavate piirangute kehtestamise päeval ehk eelmisel neljapäeval paisati müüki ka päevapiletid. Kõige optimistlikumate plaanide kohaselt oodati festivalile 35004000 osalejat.

Kübara kinnitusel kehtivad kõik seni soetatud piletid 2022. aastal toimuval Intsikurmu festivalil, mistõttu kutsuvad ürituse korraldajad üles kõiki oma piletiostjaid toetama festivali selle kaudu, et oma piletiraha ei küsita tagasi, vaid tullakse 2022. aastal festivalile. Intsikurmu festival toimub 2022. aastal 5. ja 6. augustil Põlvas Intsikurmu metsapargis.

Kui 2. augustist võib kontrollimata üritustel osaleda 500 inimest sisetingimustes ja 1500 välitingimustes, siis 9. augustist alandas valitsus oma eilse otsusega need piirmäärad 50 inimeseni sisetingimustes ja 100 inimeseni välitingimustes. Kui osalejate arv on suurem, peab korraldaja tagama kontrolli kas vaktsineerimistõendile, negatiivsele testile või läbipõdemisele. Kontroll kehtib esimesest kliendist.