Aasta algul kirjutas Ärileht loo, kuidas Forum Cinemase Eesti kinod ostab ära senine tegevjuht Kristjan Kongo, kuna Lätis üht kino ja Leedus viit kino opereeriv Forum Cinemas müüb oma ärid kogu Baltikumis. Esialgselt plaanis Eesti ärid osta ära ärimees Margus Linnamäe, kuid see luhtus, sest konkurentsiameti hinnangul oleks tekkinud turule monopol. Seetõttu kinnitaski oma ostusoovi hoopis kinoketi senine juht Kristjan Kongo.

Kuivõrd kuulub praegune firma sajaprotsendiliselt Linnamäe ettevõttele MM Grupp, siis tuleb Kongol alustuseks osta ära 51% ettevõttest. Seejärel on tal aega 15 kuud, et osta ära ülejäänud 49%. Kongo aga tunnistas tookord, et hetkel puudub tal äri väljaostmiseks vajalik summa ning ka kokkulepped võimalike investoritega puuduvad.

Kongoga suheldes selgus, te praegugi viibib ta ootuste keskel. Võimalike investoritega on ta küll kohtutud ning palju tööd on selles vallas tehtud, kuid ühtegi konkreetset kokkulepet ühegi partneriga tänaseks sõlminud ei ole. "Kuigi kogu kinotööstus on oluliselt muutunud selle aasta jooksul ja vajalike investeeringute kaasamine on osutunud mõnevõrra keerulisemaks kui algselt lootsime," tõdes ta. Projektiga loodab saada Kongo ühele poole septembri lõpuks.

Kongo on Forum Cinemase tegevujuhina tegutsenud alates 2012. aastast.