Reede õhtul toimus linnahalli katusel NOEPi kontsert ja drooni-show, kus peole tulnud rahvamassi all oli tunda katuse võnkumist ja olukorra võimaliku ohtlikkuse tõttu tuli rahvahulka hajutada.

Järgmisel päeval kinnitas ürituse korraldaja Samsung Balticsi esindav suhtekorraldusbüroo Hamburg ja Partnerid, et peol oli kõik kontrolli all ja rahvast lubatud hulgal. Siis aga selgus, et korraldaja lähtus kinnitatud turvaplaanis, millega lubati linnahalli katusele kuni 2000 inimest, linnahalli enda juhid kinnitasid, et nende teada oli lubatud vaid 1000 inimest. Eile õhtul teatas aga linnasekretär Priit Lello, et kokkuvõttes oli reedene pidu ebaseaduslik, sest korraldaja oli luba küsinud vaid pooletunniseks droonietenduseks, mitte aga rahvamasse kohale meelitanud etenduse-eelseks kontserdiks. Korduvalt amortiseerunud seisus linnahallile ehitusekspertiise teinud insener Aldur Parts lisas, et sedasorti tantsupidu poleks tohtinud katusele üldse lubada.

Mida arvab korraldaja sellisest avalikust süüdistamisest ja kas linnavalitsus plaanib ürituse korraldajat trahvida või muul moel sanktsioneerida? Nendele küsimustele kumbki osapool täna enam ei vastanud, selgitades, et järgmisel nädalal minnakse arutlusega edasi.

"Praeguses olukorras leiame, et avalikkuse kaudu juhtumi lahkamine või üksteise suunas näpuga näitamine ei ole mõistlik ega vii ka lahendusteni," vastas Ärilehele suhtekorraldusbüroo Samsungi esindajana. "Oleme suhelnud ja püüame uuel nädalal veelgi linnavalitsuse ja linnahalli esindajatega läbi rääkida, et juhtumit ja edasist analüüsida. Anname seejärel teada."

Linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul vastas samuti, et asjaga tegeletakse edasi järgmisel nädalal. "Täna meil selle kohta veel vastust ei ole, aga järgmise nädala jooksul kujundab linnakantselei eesotsas Priit Lelloga seisukoha linna järgnevate sammude osas," ütles Ruul.