Kaubanduskeskuse T1 oksjonile registreerumine sai lõpule. Pankrotihalduri Indrek Lepsoo sõnul registreeris kokku neli ettevõtet. Seega nädala jooksul ühtegi registreerunut ei lisandunud. Oksjonil osalejaid nad Lepsoo sõnul nimeliselt avaldada ei saa.

Avalikuks on tulnud üksnes Luksemburgi firma, kes on üks neljast oksjonil osalejatest. ”Lintgen on oksjonile registreerunud. T1 väärtus selgub enampakkumisel ning keskuse jaoks on oluline leida uus omanik nii kiiresti kui võimalik," sõnas Lintgeni juriidiline esindaja Toomas Vaher.

Registreerunud saavad teha pakkumisi oksjonil, mis algab 12. oktoobril kell 12.00 ning lõpeb 4. novembri keskpäeval 2021. Oksjonil on keskuse alghind 65 miljonit eurot.

Võlad viisid keskuse läbikukkumiseni

Ärileht on varem kirjutanud, kuidas T1 Mall of Tallinna omanik Tallinna Moekombinaat (TMK) pidi kuulutama välja pankroti ning müüma enda vara võlgade katteks ära. Seda seepärast, et omanik polnud ehituseks võetud laenu maksnud tagasi alates 2019. aasta septembrist. Lõpuks kasvasid ostukeskuse võlad oma 120 miljoni euroni. TMK võlausaldajad küündisid arvuliselt üle poolesajani.

Juulis aga kuulutaski Harju Maakohus välja AS Tallinna Moekombinaat pankroti ning määras pankrotihaldurid, kelleks said Indrek Lepsoo ja Kristo Teder. Esialgu määrati oksjoni alghinnaks 85 miljonit eurot, kuid üksi soovija end tollal kirja ei pannud. Seega kuulutasid välja uue madalama alghinna, mida nüüd neli soovijat hakkavad üle trumpama.