Viimase ligi pooleteise nädalaga on aktsia kerkinud üle 7% ning kaupleb täna hinnal 8,46 naela. Seljataga on mitmed negatiivset reaktsiooni toonud uudised ning ülekaalu on saanud ostjad.

“Meie kliendid on Wise aktsias endiselt ostupoolel,” ütles ka LHV maaklertegevuse juht.

Ostuvõimalust on kasutanud ka Swedbanki kliendid. "Wise on pakkunud head sisenemisvõimalust ja investorid on seda ka teinud. Tegu on väga populaarse aktsiaga ja valdavalt on kõikidest Wise’i tehingute arvust ostud 80%, müügid 20%," ütles Swedbank Marketsi vanemspetsialist Meelis Maasik.

Aktsiat tirisid varasemalt madalamale rida põhjuseid. Esiteks Wise’i teatas Suurbritannia maksuamet, et Wise’i kaasasutaja Kristo Käärmann pole korrektselt makse maksnud ning lisaks trahvile võib juht ka enda positsioonist ilma jääda.

Järgmiseks avaldas ettevõte 19. oktoobril teise kvartali tulemused, kust paistis aeglasem kasv kui analüütikud oodanud olid. Käive kerkis aastavõrdluses samas 25% 133 miljoni naelani ning ligi neli miljonit klienti kandsid kartali jooksul üle 36% rohkem raha kui aasta varem.

Peatselt peale seda teatas ettevõte, et Wise’i teine kaasasutaja Taavet Hinrikus müüb läbi enda ettevõte OÜ Notoriuos pea 100 miljoni euro eest 10 miljonit A-klassi aktsiat, mis moodustasid aktsiakapitalist 1%. Jätkuvalt jäi talle alles aga 54 miljonit B-klassi aktsiat.

Müüki põhjustas ka uudis, et Facebook alustas digitaalse rahakoti pilootprogrammi, mis lubaks koheseid ning tasuta makseid. Konkurents on suurenemas ka rahvusvaheliste pankade poolt, kes on välja töötamast piiriüleste maksete süsteemi.