"Oleme juba aastaid elanud uhkusega Eesti ühe ajalooliselt tähtsaima ja tähendusrikkamas hoones," seisab Cinamon kino koduleheküljel, millele peagi järgneb aga lause, et "iga algus peab ühel hetkel lõppema".

Nimelt annab kino oma lehel teada, et alates 21. märtsist jätkatakse tegevust üksnes T1 kaubanduskeskuses asuvas kinos. "Täname, et jagasite meiega suurepärast kogemust Kosmoses. Loodame teid jälle meie CINAMON T1 IMAX kinos näha," lisavad nad.

Cinamon kino tegevjuht Andac Bagioglu tõdes Ärilehele, et Kosmose hoonest loobumine tuleneb puhtalt ärilisest otsusest. "Eraldiseisvad kinod - eriti sellised nagu Kosmose maja, kus parkimiskoht on piiratud ja muid atraktsioone majas ei leidu - ei olnud meil enam äriliselt mõistlik sinna jääda," sõnas ta.

Möödunud suvel kirjutas Äripäev, kuidas Cinamoni kinoketi omaniku Tatiana Tolstaya ettevõte Saturn Investments müüs legendaarse kino Kosmose hoone firmale, millel on seos kurikuulsa ärimehe Timo Sasiga.

Saturn Investmentsi juhatuse liige Andac Bagioglu sõnas aga tollal, et Kosmose hoone müük ei tähenda kinole midagi. Vastupidi, tema sõnul on Cinamon teinud Kosmosesse palju uusi investeeringuid ja nüüd, kus kinod võivad taas avatud olla, teevad nad hoolega kampaaniaid.

2020. aastal sulges Cinamon oma kino ka Tartus tuues põhjuseks erimeelsused Tasku keskusega. Kino tegutses seal koguni 12 aastat ning oli pealegi värskelt renoveeritud.