Inbanki võlakirjade märkimisperioodiks on 12.-23. september mahus 5 miljonit eurot ning emissioon on suunatud nii eraisikutest kui ka institutsioonidest investoritele, teatas ettevõte börsile.

Võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot võlakirja kohta, lunastustähtaeg on 28. september 2026.

Kaasatav kapital investeeritakse Inbanki kiire kasvu ja turupositsiooni kindlustamiseks ning finantseeritakse laienemist uutele turgudele.

Võlakirjade märkmisperiood algab 12. septembril kell 12 ja lõpeb 23. septembril kell 12. Tulemused avalikustatakse hiljemalt 27. septembril.

Võlakirjade aastane kupongiintressimäär on 7 protsenti aastas, mida arvutatakse alates võlakirjade väljalaskmise päevast 28. septembril 2016 kuni lunastamise päevani.

Intressi makstakse üks kord kvartalis järgmistel kuupäevadel – 28. märts, 28. juuni, 28. september ja 28. detsember.

Ülemärkimise korral võib pank suurendada pakutavate võlakirjade arvu kuni 2000 võlakirja võrra ja pakkuda kokku kuni 7000 võlakirja.

Inbanki nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul on Eesti pangandusturg kasumlik, hästi kapitaliseeritud ning huvitav võimalus investeeringuteks.

"Inbanki võlakirjaemissiooniga soovime mitte ainult tugevdada oma finantspositsiooni, vaid aidata kaasa ka Eesti börsi elavdamisele," lisas Põldoja.

Võlakirjade eeldatav noteerimine Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas peaks aset leidma septembri lõpus - oktoobri alguses.

Vaadatakse Saksamaa ja Austria poole

Alates tänasest on avatud registreerimine Inbanki võlakirjade tingimusi tutvustavale veebiseminarile, mis leiab aset 12. septembril 2016 kell 11.00.

Veebiseminaril räägivad emissiooni täpsetest tingimustest ja Inbanki senistest tulemustest ning tulevikuplaanidest panga asutajad: nõukogu esimees Priit Põldoja ja juhatuse esimees Jan Andresoo.

Veebiseminarile on oodatud nii potentsiaalsed investorid kui ka teised huvilised. Seminar toimub inglise keeles ning osalejatel on võimalik esitada ka küsimusi.

Inbank ärimudeliks on viia uuenduslike finantstehnoloogia lahendustega finantsteenused sinna, kus on klient ja teha kindlates turuniššides turu parimaid pakkumisi. Samuti on panga tulevikuplaanides portfellis olevate edukaks osutunud toodetega laieneda välisturgudele.

Praegu tegutseb Inbank Eesti kõrval Läti turul liisingutoote pakkumisega, järgmise aasta alul avatakse filiaal Poolas. Samuti alustab pank peatselt hoiuste kaasamist Saksamaal ning Austrias.