Tõusud olid tagasihoidlikud, Riia börsiindeks kerkis 0,94%, Tallinn 0,38% ja Vilnius kõigest 0,15%. Üksikaktsiate vaates hoidsid lippu kõrgel kolm Eesti ettevõtet. Kõige enam kerkis Eksress Grupp (8,06%), talle järgnesid Pro Kapital (2,22%) ja PRFoods (2,02%).

Samas kõige suurema langused ettevõtted olid samuti Tallinna börsifirmad. Kõige rasvasem punane number oli Tallinna Vee taga, kukkudes -3,46%. Siinkohal tasub märkida, et languse põhjustas ex-dividendi kuupäev ehk aktsiast arvati dividendi maha. Teised suured langejad olid Arco Vara (-1,94%), HansaMatrix (-1,79%) ja Coop Pank (-1,7%).

Firsth Northi päeva tähtsaim uudis oli, et Cleveroni aktsia märgiti napilt täis. Autonoomseid sõidukeid valmistava Cleveron Mobility aktsiatest huvitus 6734 kohalikku investorit. Huvi oli mõnikümmend tuhat eurot suurem kui oodati. Pikemalt saad lugeda siit.

Suurimad tõusjad First North lisanimekirjas olid kolm ettevõtet. Hagen Bikes kerkis 3,61%, Modera 1,05% ja VIRŠI-A 0,11%. Langejaid oli tunduvalt rohkem. Kõige enam kukkusid NEO Finance (-4,13%), Airobot Technologies (-2,44%) ja Bercman Technologies(-2,24%).

Suurimaid tõusjaid ja langejaid Tallinna ja Balti börsil näeb siit:

Päev börsil

USAs kauplemispüha, Euroopa roheline, krüpto tugevas tõusus

Euroopa peamised mõõdupuud Stoxx600 ja DAX on mõlemad päeva lõppedes rohelised. DAX on kerkinud 0,57% ja Stoxx 600 0,67%.

USA börsid on täna suletud Juneteenthi nimelise püha tõttu. Mis püha see selline on, sellest tegi Ärileht loo.

Krüptoturud, mis on viimasel nädalal tugevat langust näidanud, kostitas investoreid omajagu priske tõusuga. Viimasel ööpäevaga on bitcoin kerkinud üle 6%, ethereum 9,1%, Cardano 7,3% ja Solana 11,1%. Kuigi vaadates viimase seitsme päeva liikumisi, siis suuremad krüptovaluutad on siiski miinuses.