Tallinna börsiindeks lõpetas 1907,25 punkti peal - täpselt samas, kus eile. Riia börsiindeks kerkis 0,05% ning Vilniuse börsiindeks 0,19%.

Tallinna börsil kujunes tänaseks kauplemiskäibeks 973 000 eurot. Sellest suurema osa andsid Merko Ehituse, Tallinna Sadama ning Enefit Greeni aktsiad.

Tõusjaid oli Tallinna börsil 10, langejaid 14 ning eilsele sulgemistasemele jäid 9 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Eilsel Euroopa Parlamendi istungil kiideti heaks eeskirjad krüptovarade suhtes, mis peaks andma võimaluse jälgida krüptoülekannete liikumist ja tõkestada rahapesu. Loe siit.

  • Nordeconi juhatusega liitub pikaajalise kogemusega ehitusjuht Tarmo Pohlak, kes on varem töötanud Merkos ja US Real Estate'is. Loe siit.

  • Tallink Grupp koondab seoses mitme laeva pikaajalise väljarentimisega töökohti. Koondamisteate on hetkel saanud umbes 20 töötajat.

USA ja Euroopa

Euroopa peamised börsid pole kindlat suunda päeva jooksul võtnud ning on päeva jooksul kõikunud nii pluss- kui miinuspoolel. Stoxx 600 on kirjutamise hetkel 0,06% plussis ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kerkinud 0,5%.

USA börsid avanesid samuti nullpiiri lähedal. Kui S&P 500 ja Dow Jones on plusspoolel, siis Nasdaqi koondindeks oli kerges miinuses.

Föderaalreservi ametnike kommentaarid on endiselt agressiivseks jäänud, kuigi USA tööturg näitab jahtumise märke. Clevelandi keskpanga president Loretta Mester andis märku, et toetab veel ühte intressimäärade tõstmist, et ohjeldada inflatsiooni, kuid juhtis tähelepanu vajadusele jälgida hiljutist stressi pangasektoris, mis võib vähendada laenuaktiivsust ja pärssida majandust.