Balti aktsiaindeksitest jäi ainsana plusspoolele Tallinna börsiindeks ning seda 0,35%. Riia langes 0,81% ning Vilnius 0,06%.

Esmaspäevaseks kauplemiskäibeks kujunes 1,16 miljonit eurot. Sellest suurema osa andsid 308 000 euroga Enefit Greeni aktsiad, 149 000 euroga LHV Group ning 144 000 euroga Tallinna Sadam.

Tõusjaid oli päeva peale 11, langejaid oli 15 ning reedesele sulgemistasemele jäid 7 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Finder.com viis läbi eksperimendi, kus selgus, et tehisintellekt ChatGPT 38st aktsiast koosnev portfell näitas tootluse osas paremat tulemust kui kümme populaarsemat Suurbritannia fondi.

    ChatGPT aktsiaportfelli kolm parima tulemusega aktsiat on Meta, Microsoft ja Intel Corporation, mille tõus nägi konkreetse perioodi jooksul välja järgmine: 30%, 20% ja 18%. Teiste seas täiendasid portfelli ka Visa, Home Depot, Johnson & Johnson, Nvidia ja Netflix. Portaali juht tehisintellekti nõu aga heaks ei pea. Loe siit.

  • Maailma suurim krüptoplatvorm Binance pidi suure tehingute hulga tõttu kahel korral bitcoini väljamaksed peatama. Pühapäeval katkesid bitcoini väljamaksed ligi 90 minutiks ning uus katkestus tuli esmaspäeval. Loe pikemalt.

Euroopa napilt plusspoolel

Euroopa suuremad börsid on suurema osa päevast plusspoolel püsinud, kuid päeva teine pool tõi pessimistlikuma tooni. Stoxx 600 aktsiaindeks on plusspoolel 0,2% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kerkinud 1,2%.

USA põhilised indeksid on miinuses. Dow Jones -0,16%, S&P 500 -0,1% ning Nasdaqi koondindeks ligi 0,3%.

USA panganduskriisi taustal on kulla hind kerkinud pea kõigi aegade kõrgeima tasemeni. Tänasega on kullaunts kerkinud 0,4% 2024 dollarini. Kullanõudlust on suurendanud ka tarbimise suurenemine Hiinas, kus majanduse avanemine on tõstnud nii ehete, kullakangide ning kullamüntide nõudlust.