Balti börsiindeksitest näitas kõige suuremat tõusu Vilniuse börsiindeks (+0,23%). Talle järgnes Riia indeks (+0,5%). Ainus langeja oli täna Tallinna indeks (-0,05%). Tallinna börsi põhinimekirja kogukäibeks kujunes sisuliselt üks miljon. Ülekaalukalt kõige enim kaubeldi Tallinna Sadama aktsiatega (1238 tehingut) ning ettevõttel oli ka täna suurim kauplemiskäive (339 667 eurot). Suurim tõusja aga oli NEO Finance (+4,35%).

Tänasel Tallinna börsil oli 19 langejat ning kõigest 4 tõusjat. Aktsiatest suurim langeja oli Robus Grupp (-7,22%). Suurim tõusja aga Nordecon (+1,04). 9 aktsiat seisid paigal.

Mis veel toimus?

  • Tallinna börsil noteeritud kinnisvarafond Baltic Horizon Fund teatas, et vana võlg õnnestus nii-öelda edasi rullida uuega. Tulenevalt intressikeskkonna muutustest on nüüdne võlg oluliselt kallim. Loe pikemalt.

  • Bolti asutaja ja juht Markus Villig sõnas intervjuus Reutersile, et eelduste kohaselt saab Boltist esimene Euroopa mobiilsusplatvorm, mis muutub kasumlikuks. Eesmärk on selleni jõuda järgmise 12 kuu jooksul.

    Muuhulgas plaanivad nad suure tõenäosusega börsile minna 2025. aastal, kuid kõik sõltub Villigu sõnul lõplikust turuolukorrast. Loe pikemalt.

  • Tallinna Vesi teeb investoritele ettepaneku maksta mulluste majandusaasta eest dividendiks 0,33 eurot aktsia kohta, mis on mullusega võrreldes pea kaks korda väiksem. Loe pikemalt.

  • Läti peaminister Krišjānis Kariņš sõnas Läti rahvusringhäälingule, et valitsus soovib soodustada riigifirmade börsil noteerimist.

    Samas märkis ta, et koalitsioonis konsensust pole. Kariņš lisas, et teema tuleb aruteluks järgmisel nädalal, kuigi kahel koalitsioonipartneril on omad mured sellega seoses. „Ma olen kindel, et me peame selles suunas liikuma,“ lisas Kariņš siiski. Loe pikemalt.

Samuti teatas ASi Harju Elekter tütarettevõte Telesilta Oy ja Uudenkaupungin Työvene Oy, et nad sõlmisid 9.05.2023 lepingu elektri- ja kasutuselevõtu tööde jaoks Soome piirivalve kahele laevale. Lepingu maht on ligikaudu 6,5 miljonit eurot. Esimene laev valmib 2025. ja teine 2026. aastal.'

USA ja Euroopa börs

Euroopa suuremad indeksfondid on kirjutamise hetkel miinuspoolel. Suurim langeja on kirjutamise hetkel Pariisi börsiindeks CAC 40 (-1,01%). Olulist langust näitab ka Stoxx 600 (-0,72%).

USA aktsiate näitab eriti suurt tõusu indeks VIX (+5,18%). Kõik teised pigem langust - ka kirjutamise hetkel S&P 500 (-0,38%) ning Dow (-0,06%).