Täna näitas suurimat tõusu Tallinna börs (+0,67%), talle järgnes Vilniuse börs (+0,43%). Tõusu näitas ka Riia börs (+0,3%). Kõige enam tehinguid tehti täna Enefit Greeniga (591 tehingut). Samas kõige suurema kauplemiskäibega oli Ignitis Grupe 610 600 eurot.

Tallinna börsi põhinimekirja käive ulatus pea 1,3 miljoni euroni. Langejaid oli täna 16 ning tõusjaid 11.

Mis veel toimus?

  • Rõivafirma Baltika kärpeplaan on hakanud ettevõttele mõju avaldama, kuid firma jäi siiski esimeses kvartalis jätkuvalt kahjumisse. Loe pikemalt.

  • Ettevõtja ning Hansaposti kaasasutaja Urmas Türki ettevõte Aaloe Kinnisvara andis Clevonile konverteeritava laenu 700 000 eurot 15% aastaintressiga, teatas Clevon börsile. Loe pikemalt.

Grab2Go ja Accelerate Estonia on ühendanud jõud, et selgitada koostöös välja õigusraamistik iseteeninduslike apteekide toimimiseks. See koostöö loob uue turu automatiseeritud ja kontaktivabale apteegikaupade, sh käsimüügiravimid ja retseptiravimid, kättesaadavusele, muutes ravimitele juurdepääsu revolutsiooniliselt ning asetades Eesti tervisetehnoloogia innovatsiooni esiritta.

Kinnisvaraarendusega tegelev Trigon Property Development AS-i avaldas esimese kvartali auditeerimata majandustulemused, kust selgub, et ettevõte jäi esimeses kvartalis õrna kahjumisse.

Tallinna Kaubamaja Grupp AS tütarettevõtja Viking Security AS omandab 100% SKARABEUS Julgestusteenistus OÜ osadest. Tehing viiakse lõpule pärast vajalike kooskõlastuste saamist Konkurentsiametilt ja täiendavate toimingute läbi viimist.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on suur osa olulisemaid Euroopa börsiindeksid miinuses. Suurimat kukkumist näitab Itaalia ettevõtteid koondav FTSE MIB (-1,21%). Mõningast langust näitab ka Stoxx 600 (-0,57%).

USA börsil on aga suurimat tõusu näidanud nn hirmuindeks VIX (+2,98). Suurimat langust kirjutamise hetkel aga nafta (-1,05%).