Eile näitas Grab2Go esimeste tehingute järel järsku langust - ligi 43%. Kui märkimishind oli 1,21 eurot, siis esimesed tehingud tehti 0,69 euroga. Päeva lõpetas aktsia ka samal tasemel. Ometi täna kusagil kella 13 paiku hakkas aktsia järsult tõusma, saavutades täna kõrgema punkti 0,8286 eurose hinna juures. Päeva lõpuks jäi taas enam-vähem samale tasemele nagu eile - 0,73 eurot, näidates +5,77-protsendilist tõusu.

Langejaid ja tõusjaid oli täna Tallinna börsil võrdselt - täpselt 13 väärtpaberit. 7 aktsiat ei näidanud päeva lõpuks ei tõusu ega langust. Tallinna põhibörsi kauplemiskäive oli täna 1,2 miljonit eurot. Suurima kauplemiskäibega väärtpaber oli täna Enefit Green (745 201 eurot). Kõige enam tehinguid tehti ka Enefitiga (1115 tehingut)

Mis veel toimus?

  • Investeerimisfondide valitseja Modus Asset Management lõi uue fondi Clean Energy Infrastructure Fund’i (CEIF) ning kaasas esimeses etapis Euroopa Investeerimisfondi ja Balti pensionifondide eestvedamisel 85 miljonit eurot. Loe lähemalt.

  • Endiste Google’i ja Meta töötajate poolt värskelt asutatud Mistral AI kaasas Euroopa suurima, 105 miljoni eurose iduinvesteeringu. Loe lähemalt.

  • Investeerimis- ning kauplemisplatvorm Funderbeam jättis majandusaasta aruande õigeks ajaks esitamata, teatas täna finantsinspektsioon. Loe lähemalt.

USA Föderaalreserv jätab tänasel kohtumisel tõenäoliselt intressimäära tõstmata

Täna Eesti aja järgi kella 21 paiku peaks selguma, milliseks kujuneb intressimäära otsust, ent mitmed inimesed on veendunud, et seekord jätab Fed esimest korda 15 kuu jooksul tõstmise tegemata. Komisjoni esimees Jerome Powell on aga andnud märku, et Föderaalreservi juhid eelistaksid oodata, hindamaks nii varasemate tõusude mõju majandusele kui ka hiljutiste pangandusprobleemide mõju laenutingimustele.

Kuid kuna inflatsioon siiski kaks korda kõrgem keskpanga eesmärgist, siis jätavad nad endale tõenäoliselt vabaduse intressimäära taas tõsta juulis või septembris.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on kõik Euroopa börsid rohelises. Suurimat tõusu näitab Hispaania peamine börsiindeks IBEX 35 (+1,07). Stoxx 600 on kirjutamise hetkel tõusnud 0,45%.

USA börsil aga näitab suurimat tõusu nafta (kirjutamise hetkel koguni +1,15%). Ka kuld on näidanud head minekut (+0,6%). Samas Dow Jonesi indeks on läinud langusesse (-0,46%).