Balti börsiindeksitest lõpetas Tallinna börsiindeks päeva ainsana plusspoolel, kerkides 0,46%. Riia langes 0,21% ning Vilnius 0,18%.

Tallinna börsil kujunes päevaseks kauplemiskäibeks 2,21 miljonit eurot. Sellest suurema osa andsid Enefit Green 740 000 euroga, LHV Group 573 000 euroga ning Tallink Grupp 371 000 euroga.

Tõusjaid oli erinevate aktsianimekirjade peale kokku 18, langejaid 14 ning eilsele sulgemistasemele jäid kaks aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Lühiajalise üüri äris kogenud ettevõtjate Rene Allaberti ja Algis Libliku sõnul on külaliskorterite haldamine täiskohaga töö, see pole kindlasti hobi. Libliku sõnul tegid nad äripartneriga alustades kõik asjad algul ise, alates vetsupoti küürimisest kuni parandamisteni. „Meil ei olnud plaanis jääda koristama, aga kasvamise kontekstis oli oluline mõista kõiki etappe ja seda, missugust koristamisstandardit soovime,“ lisab ta. Loe siit.

  • Ligi kaks aastat EstBANi presidendina ametis olnud Lev Dolgatsjov teatas täna, et astub tagasi. „Ma tundsin, et väga paljud asjad on tehtud ja nüüd on aeg teistele ruumi andmiseks,“ ütles ta Delfi Ärilehele. Loe siit.

  • Euroopa Keskpank teatas täna oodatult, et tõstab baasintressimäärasid 0,25 protsendipunkti võrra, viimase 22 aasta kõrgeima tasemeni. Loe pikemalt siit.

  • Idufirmade elu võlust ja valust rääkinud filmi „Ükssarviku“ looja Rain Rannu uus film „Vaba raha“ linastub 8. septembril. Kirjelduse kohaselt kõneleb film krüptost, investeerimisest ja kõigest mis sinna vahele jääb. Loe siit.

Euroopa börsid

Euroopa peamised börsid kauplesid EKP otsuse eel suuresti miinuspoolel ning oodatud intressiotsus olulist kursimuutust ei toonud, kuigi toimus väike kõrgemale liikumine. Laiapõhjaline Stoxx 600 indeks on langenud ligi 0,55% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 ligi 0,5%.

Erisuunaline pilt vaatab vastu ka USAst. Dow Jones on napilt plusspoolel, kuid nii S&P 500 kui Nasdaqi koondindeks on kuni 0,4% ulatuses miinuses.