Täna näitasid tõusu peamiselt Riia ja Vilniuse börsi aktsiad. Tallinna börs oli suures osas miinuses. Tallinna põhibörsi kauplemiskäive oli veidi üle 550 tuhande euro. Kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli Šiaulių bankas (324 014 eurot), mida mõjutas tõenäoliselt enim täna saabunud poolaasta tulemused. Kõige enam tehinguid tehti hoopis Enefit Greeniga (393 tehingut).

Balti börsiindeksitest näitas väikest tõusu Riia (+0,03%), Vilnius (-0,03%) ja Talllinn (-0,15%) näitasid langust. Langejaid oli täna kokku 21, tõusjaid aga 6.

Mis veel toimus?

  • Leedu Šiaulių bankase kasum kerkis teises kvartalis 24,1 miljoni euroni, mida on aasta varasemaga 34% rohkem. Vaatamata ebakindlale ajale majanduses on panga sõnul nõudlus finantseerimise järele tugev. Loe lähemalt.

  • Freedom Finance Europe’i platvormil Freedom24 läbi viidud tehingute järgi oli esimesel poolaastal nii Eestis kui ka Baltimaades kõige populaarsemaks instrumendiks iShares Treasury Bond ETF (börsisümbol SHV), mis jälgib USA valitsuse võlakirju. Loe lähemalt.

  • Euroala inflatsioon juulis langes ning majandus kerkis oodatust enam. Eesti inflatsioon pole enam mitu kuud Euroala kõrgeimate seas, selgub Eurostati esialgsest hinnangust. Loe lähemalt.

  • Nö „kuuma ilma aktsiad“ on viimastel aastatel USA S&P 500 indeksit oluliselt edastanud. Loe lähemalt.

  • Kuidas tegutseda, kui varasemalt on aktsiatesse investeeritud eraisikuna, kuid nüüd on soov need ilma tulumaksu maksmata ettevõtte alla liigutada? Loe lähemalt.

Euroala majandus taandus kasvule

Eurostati esmaspäeval avaldatud andmete kohaselt kasvas teise kvartali sisemajanduse kogutoodang kolme eelmise kuuga võrreldes 0,3%. Bloombergi majandusteadlaste uuring näitas 0,2% kasvu. Tarbijahinnad tõusid aasta taguse ajaga võrreldes ootuspäraselt - 5,3%. Ent suure tähelepanu all on siiski inflatsioon, mis jäi 5,5% tasemele.

USA ja Euroopa börs

Euroopa põhiindeksid on kirjutamise hetkel üsna rohelises. Kõige suuremat tõusu näitab Itaalia börsi põhiindeks FTSE MIB (+0,54%). Head minekut näitab ka Pariisi börsi põhiindeks CAC 40 (+0,38%) ja Londoni börsi indeks FTSE 100 (+0,22%).

USA börsiindeksid on kirjutamise hetkel kõik rohelises. Suurim tõusja on niinimetatud hirmuindeks VIX (+4,2%). Ka nafta on näidanud olulist muutust (+1,04%).