Täna oli Tallinna börsi põhinimekirja käive ligikaudu 1,1 miljonit eurot. Balti börsil kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli Ignitis Grupe (328 935 eurot). Kõige enim kaubeldi Enefit Greeniga (627 tehingut). Balti börsil näitas täna korralikku tõusu EfTEN (+4,99%) ning kauplemiskäive oli 42 326 eurot. Teisipidi näitas ntks Saunum Group võrdlemisi arvestatavat langust (-3,03%).

Balti börsiiindeksitest kõige suuremat tõusu näitas Tallinna börsiindeks (+0,95%). Ka Riia börsiindeks oli tõusul (+0,49%). Vilniuse börsiindeks näitas aga väikest langust (-0,07%).

Mis veel toimus?

  • Hongkongi börsil noteeritud kinnisvaraaktsiad näitasid esmaspäeva hommikul järsku tõusu, viies seejuures ka Hongkongi aktsiaturu indeksi Hang Sengi tõusule. Nõnda on tegemist indeksiga, mis on suurim tõusja Aasias. Loe lähemalt.

  • Baltimaade üks suuremaid munatootjaid, Läti ettevõte AS APF Holdings, kes on teatanud plaanist tulla veel sel aastal välja esmase avaliku aktsiapakkumisega (IPO), sisenes Eesti turule, alustades oma kaubamärgi munade müüki Rimi kauplustes. Loe lähemalt.

  • Swedbank tõstis enda ootusi Leedu energiaettevõtte Ignitis grupe osas ning kergitas kõrgemale ka hinnasihti, mille järgi on aktsial tõusupotentsiaali üle 60%. Loe lähemalt.

  • Nafta hinnal on veel tõusuruumi, millele viitab nii Hiinas buumiv reisisektor kui OPEC+ poolt vähendatud tootmine, märkis Bloombergile naftaturu veteran. Loe lähemalt.

Novo Nordisk tõi enda kaalulangetusravimi uuele põhiturule

Novo Nordisk on astunud tarneraskustest hoolimata jõudsa sammu ning toonud alates tänasest enda kaalulangetusravimi turule ka Suurbritannias.

Taani ravimihiiu sõnul on iganädalaselt kasutatav süst saadaval niiöelda kontrollitud ja limiteeritud koguses. Osadel patsientidel on võimalik ravimile saada riikliku tervishoiuteenuse rahastus.

Vastavalt riiklikule tervisehoiuasutuse ette nähtud reeglistlikule peavad ravimit saavad patsiendid osalema spetsiaalses kaalujälgimise programmis. Samuti peaks nende kehamassiindeks olema vähemalt 35. Ravim peaks kättesaadav olema registreeritud meditsiinitöötaja kaudu.

Novo Nordisk keeldus avaldamast NHS Englandiga kokku lepitud ravimi lõplikku hinda. USA-s on Wegovy igakuise doosi hinnakirjahind 1350 dollarit, Euroopas aga umbes 170–300 eurot (190–330 dollarit) kuus.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on suur osa Euroopa börsiindeksitest rohelises. Kõiges suuremat tõusu näitas Itaalia põhiline börsiindeks (+0,34%). Ka Stoxx 600 on tõusunud (+0,33%).

USA-s on täna kauplemispüha, mis tähendab, et börsid on täna suletud.