Põhinimekirjas tõusid enim Pro Kapital Grupp (+3,03%), Silvano Fashion Group (+1,11%) ja Tallinna Sadam (+1,03%). Kui viimase kauplemiskäive ulatus 30 168 euroni, siis Pro Kapitalil oli see vaid 6229 eurot ning Silvanol 2107 eurot.

Põhinimekirja suurimateks langejateks olid Arco Vara (-1,84%), PRFoods (-1,33%) ja Hepsor (-1%). Sarnaselt eelmainitutele oli ka nende kauplemiskäive tagasihoidlikum, kolme peale kokku alla 10 000 euro.

Mis veel toimus?

  • Tallinna Kaubamaja Grupp teatas, et ühendab turvaärid ühe ettevõtte alla. Efektiivsuse tõstmise huvides on kavas ühendada Viking Security AS, Skarabeus Julgestusteenistus OÜ ja Caesari Turvateenistuse AS. Ühinemise registreerimine äriregistris leiab aset tõenäoliselt detsembris 2023. Edasi jätkatakse Viking Security nime all.

  • Täna pidas Politsei- ja Piirivalveameti majanduskuritegude büroo kinni kaks Enefit Greenile kuuluva Iru elektrijaama pikaajalist töötajat, kellele esitati kahtlustus riigihangete teostamise korra rikkumise eest. Töösuhe nimetatud töötajatega on lõpetamisel. Menetlus sai alguse Enefit Green siseauditi osakonna algatatud sisejuurdlusest ja piisavate tõendite ilmnemisel anti asi üle Politsei- ja Piirivalveameti majanduskuritegude büroole.

  • Nii Rootsi keskpanga presidendi mõtted kui sealse suurima kinnisvarafirma rahasüst tõstsid Rootsi krooni euro vastu tugevamaks. Eelmisel nädalal teatas Rootsi keskpank, et alustab krooni ostmist dollari vastu. Samuti aitas tugevnemisele kaasa Rootsi keskpanga presidendi mõtteavaldus, milles ta märkis, et usub nüüd kindlamalt, et Rootsi suudab kinnisvarasektori poolt veetud tõsist majanduskriisi vältida.

  • Läti lennufirma airBaltic kinnitas taas, et börsiletuleku plaanid on tõsised, palgates endale abiks kaks konsultatsioonifirmat. Finantsnõustajad STJ Advisors ja Superia aitavad airBalticul börsile tulla.

  • Täna lõppes LHV võlakirjade märkimisperiood. Tulemused selguvad kolmapäeval. Delfi Ärilehe täna hommikusest 460 osalejaga küsitlusest selgus, et enam kui pooled vastanuist (273) olid juba LHV võlakirju märkinud, 54 plaanis seda teha tänase päeva jooksul.

Euroopas on täna turud liikunud erisuunaliselt. Nii prantslaste CAC 40 kui sakslaste DAX on 0,7% miinuses, samas brittide FTSE on 0,3% ja Põhjamaade indeks OMX Nordic 40 0,5% plussis. Viimast on vedanud Taani ravimifirma Novo Nordisk (+2,4%), samas kui tuuleenergiafirma Vestas on 4,2% miinuses.

USA-s on jätkumas viimaste nädalate langustrend. Dow Jones on esimese pooltunni järel 0,5% miinuses, S&P 500 0,8% ja Nasdaq Composite 1%. Langus on üsnagi laiapõhjaline, sealjuures eriti järske kukkumisi pole täheldada. S&P 500 indeksi suurim langeja on börsipäeva alguses Nordson Coproration, mis on 2,9% punases.