Tallinna börsi põhinimekirja käive ulatus täna ligi 432 tuhande euroni. Kogu Balti börsil kõige enam kaubeldav väärtpaber oli Ignitis Grupe (283 412 eurot). Ka kõige enam tehinguid tehti Ignitis Grupega (457 tehingut). Suurimaks langejaks kogu Baltikumis oli Hagen Bikes (-14,29%). Nüüdseks on aktsiahind märgatavalt madalam (0,696 eurot), kui avalikul pakkumisel seatud hind - 0,95 eurot.

Balti börsiindeksitest näitas Riia börsiindeks ainsana tõusu (+0,64%). Vilnius (-0,15%) ja Tallinna (-0,06%) börsiindeksid näitasid aga langust. Kogu Balti indeks langes täna -4,39%. Langejaid oli täna Tallinna börsil kokku 16, tõusjaid 6.

Mis veel toimus?

  • Hiina elektriautode tootja BYD, kuhu on investeerinud ka Warren Buffetti Berkshire Hathaway, teatas, et ootab kolmandas kvartalis kohati kuni kahekordset kasumit võrreldes eelmise aastaga, vahendab Investing.com. Loe lähemalt.

  • Kulla hind on Iisraeli ja Hamasi sõja taustal kerkinud viimase nelja nädala tippu. Loe lähemalt.

  • Languses olev 12 kuu ja 6 kuu euribori vahe ning ka muud tegurid viitavad 6 kuise euribori võimalikule langusele, viitab Luminori peaökonomist Lenno Uusküla. Loe lähemalt.

Nafta hind tõusis pärast Gaza haigla plahvatust

Täna, kolmapäeval tõusis nafta hind pärast teisipäeval Gazas toimunud haigla plahvatust, kus said surma mitusada palestiinlast. Pinged Lähis-Idas tekitab muret seoses ülemaailmse naftatarnete osas.

Brenti toornafta futuurid tõusid täna 3 dollarit ehk enam kui 2%, jõudes 92,9 barrelini. Samal ajal tõusid ka Intermediate toornafta futuurid 3 dollarit, jõudes hinnani 89,66 dollarit barrel. Mõlemad futuurid on jõudnud kõrgeimale tasemele viimase kahe nädala jooksul.

Commonwealth Bank of Australia analüütik Viver Dhar ütles, et tänane Bideni ja Araabia liidrite kohtumise tühistamine vähendab tõenäosust, et saabub diplomaatiline lahendus Israeli-Hamasi konfliktile. Muu hulgas viitab ta, et võimalik stsenaarium on naftahinna jõudmine 100 dollarini barreli kohta. Seepärast, et Israeli-Hamasi konflikt võib laieneda ja endaga kaasa tuua ka Iraani.

USA ja Euroopa börs

Enamik Euroopa börsi põhiindekseid on miinuses. Näiteks Frankfurdi börsiindeks DAX (-0,9%) ja Pariisi börsi peamine indeks CAC 40 (-0,86%).

USA börsilt on tõusuteel tõenäoliselt konflikti tõttu Lähis-Idas nii kuld (+1,84%) kui ka nafta (+1,75%).