Kui IPO ajal oli alternatiivbörsil First North noteeritud aktsiate märkimishinnaks 5 eurot, siis tänase kauplemispäeva lõpetas Elmo Rendi aktsia 0,57 eurose hinna juures. Kokku tehti täna 208 tehingut, mille käive oli 5722 eurot.

Teravamaid liikumisi võis täheldada ka põhinimekirjas, kui enamus aktsiatest olid täna punases. Enim langes viimasel ajal tõusutrendis olnud Pro Kapitali aktsia (-6,1%) ning seda tavapärasest suurema ehk 15 383 eurose käibe juures.

Tugevalt langes ka Enefit Greeni aktsia, tunnistades viimase aasta üht suurimat päevast langust. Aktsia langes täna 2,17%, millest enam on energiafirma väärtpaber langenud aasta jooksul vaid kahel korral: dividendi ex-päevast tulenevalt 7. juunil (-3,83%) ning teise kvartali tulemuste järgselt 3. augustil (-4,48%).

Tallinna börs jäi täna seetõttu ka 0,61% miinusesse. Suuremat tõusu näitas kalatööstusettevõte PRFoods, mille aktsia kerkis 10%. Kauplemiskäive oli 2213 eurot.

Mis veel toimus?

  • Leedu energiafirma Ignitis Grupe üheksa kuu tulemused on oluliselt tagasihoidlikumad kui mullu. Nähtavalt on kahanenud müügitulu, samuti on languses kasum. Tulemustes mängib rolli elektrihinna alanemine.

  • Jäätisetootja La Muu kavatseb sulgeda Soomes tootmise, et parandada kasumlikkust. Umbes 40% tootmisest on tänavu toimunud Soomes.

  • Täna pärast börsipäeva lõppu teatab oma tulemustest selle aasta täht, kiibitootja Nvidia.

Euroopas pole täna börsid suuri liikumisi näidanud. Sakslaste DAX indeks on tõusnud 0,1%, Põhjamaade indeks OMX Nordic 40 on langenud 0,1%, brittide FTSE 100 ja prantslaste CAC 40 on aga 0,2% punases.

USA-s on börsipäev alanud negatiivselt, kui esimese pooltunni järel on miinuses kõik kolm suuremat indeksit. Dow Jones on langenud 0,2%, S&P 500 0,3% ning Nasdaq Composite 0,5%. Näiteks on keskmisest tugevamalt languses jaekaubanduskett Best Buy (-3%), majutust vahendav Airbnb (-2,6%) ning kruiisifirma Carnival (-2,4%).