Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 865 tuhat eurot. Samas kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber kogu Balti börsil on Šiaulių bankas (415 902 eurot). Kõige enam tehinguid tehti aga Enefit Greeniga (898 tehingut). Pea 4800-eurose kauplemiskäibe juures näitas kõige suuremat langust kogu Balti börsil TextMagic (-9,65%). Tõenäoliselt võib üheks põhjuseks olla hiljutine Textmagicu uudis Touchpointi toote arendamise peatamisest.

Balti börsiindeksitest kõik on tänase seisuga plussis. Kõige suurem tõusja on Riia (+0,94%), seejärel järgneb Vilnius (+0,3%) ja siis Tallinn (+0,05%).

Mis veel täna toimus?

  • Krüptobörs Binance ja selle tegevjuht Changpeng Zhao tunnistasid süüd rahapesureeglite ja USA sanktsioonide rikkumises, kirjutab Bloomberg. Loe lähemalt.

  • Nvidia teatas eile pärast börsipäeva enda kolmanda kvartali tulemused, mis ületasid oluliselt Wall Streeti analüütikute ootusi. Seejuures tõestavad need numbrid, et AI-buum on jätkuvas kasvutrendis ning nõudlus kiipide järele on suur. Loe lähemalt.

Nafta on suures languses

Nafta hind on täna langenud üle 4%, kuna OPEC+ lükkas algselt pühapäevaks plaanitud kohtumise edasi, mis oleks pidanud arutama toornafta tootmiskärpeid, kuna ülemaailne majanduskasv on oluliselt aeglustunud.

OPEC+ lükkas algselt 26. novembril kavandatud kohtumise edasi 30. novembrile. Organisatsioon ise ei andnud kommentaare ega öelnud, mis on edasi lükkamise põhjus. Bloombergi uudiste kohaselt võib OPEC+kohtumine olla edasi lükatud määramata ajaks, kuna Saudi Arabia väljendas rahulolematust nende naftatoodangu üle.

Analüütikud olid juba enne kohtumise edasi lükkamist veendunud, et OPEC+ suurendab naftatarnete kärpeid järgmisel aastal.

USA ja Euroopa börs

Euroopa börsil on enamik indekseid rohelises. Kõige enam on tõusnud Hispaania börsi peamine indeks IBEX 35 (+0,6%). Ka Frankfurdi indeks DAX (+0,56%) on tõusnud. Londoni börsiindeks FTSE 100 (-0,26%) on languses.

USA börsilt jääb kindlasti silma nafta. Samas on oluliselt langenud ka volatiilsusindeks VIX (-3,52%). Nasdaq jällegi on väga hästi tõusnud (+0,9%).