Tallinna börsiindeks kerkis täna 0,19%, Riia 1,29%, samas Vilniuse börsiindeks langes napi 0,04% jagu. Nädalaga on Tallinna börsiindeks langenud 0,35%.

Tallinna börsi erinevate aktsianimekirjade peale kujunes tänaseks kauplemiskäibeks 842 000 eurot. Sellest suurem osa ehk 298 000 eurot tuli Enefit Greeni aktsiatest, 167 000 eurot Merko Ehituse aktsiatest ning 75 000 eurot LHV Groupi aktsiatest.

Mis veel toimus?

  • Millal ja kui palju Euroopa Keskpank järgmisel aastal intresse langetab, on nädal enne keskpanga nõukogu otsust tulise debati teema. Kuigi turg näeb intressilangetust ees juba märtsis, siis Bloombergi poolt küsitletud ökonomistid nii optimistlikud ei ole. Loe pikemalt siit.

  • Peale kolmanda kvartali tulemusi on ostusoovitus üleval kümnel Baltikumi börsiettevõttel. Vaata pikemalt siit.

  • Hetkel veel Lätis pensionifonde haldav Indexo tahab alustada tegevust universaalpangana ning kaasab selle jaoks investoritelt raha. Aktsiate märkimine algab 11. detsembril. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA

Euroopa suurematel börsidel oli täna laialdane tõusupäev. Euro Stoxx 50 on kerkinud 1% ning Saksamaa DAX 0,70%. Skandinaavia aktsiaid koondav ONX Nordic 40 on kerkinud 0,55%.

Peale oodatust tugevamat töötururaportit on USA peamised aktsiaindeksid avanenud ilma selge suunata. Dow Jonesi tööstuskeskmine ning S&P 500 on napilt plusspoolel, samas on Nasdaqi koondindeks langenud.

USA tööturu statistika näitas USA majanduse jätkuvat tugevust, palk kerkis oodatust rohkem ning töötus oli oodatust madalam. Kui oodati 3,9% töötuse määra, siis näitajaks tuli 3,7%. Kui tööturule oodati 185 000 töökoha lisandumist, siis lisandus 199 000.

Bloombergi strateeg Ira Jersey märgib, et oodatust parem tööturu raport võib viia selleni, et turg lükkab enda intressilangetuse ootuseid edasi, samas turg olulist muutust sisse ei hinnastanud.