Tallinna börsiindeks langes täna 0,34%, samas Riia kerkis 0,30% ning Vilnius 0,45%.

Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks 1,1 miljonit eurot. Sellest suurema osa andsid Tallinna Kaubamaja Grupi aktsiad 247 000 euroga, LHV Groupi aktsiad 243 000 euroga ning Tallink Grupp 176 000 euroga.

Põhinimekirjas oli tõusjaid 7, langejaid samuti 7 ning varasemal sulgemishinnal lõpetasid 4 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Kinnisvarainvestor Liis Lass avaldas Ärilehele enda viimase investeeringu ning ogaraima kuuldud investeerimisnõu. Loe pikemalt siit.

  • Läti DelfinGroupi ärimahud kuivasid aasta viimases kvartalis kokku. Selle põhjenduseks on ettevõtte sõnul finantseerimiskulude optimeerimine ning kasumlikkuse suurendamine. Loe siit.

  • Boeingu kere küljest rebenenud detail pani aktsionärid ettevõtte aktsiaid müüma. Vaata pikemalt siit.

Euroopa ja USA börsid

Päeva esimeses pooles languses kaubelnud Euroopa suuremad börsid on päeva lõpu poole taas plusspoolele tõusnud. Täna selgus, et euroala jaemüük langes novembris kuu varasemaga võrreldes 0,3%, mis vastab ökonomistide ootusele ja viitab jätkuvalt nõrgale majandusele.

USAs on Dow Jonesi tööstuskeskmist allapoole tirimas (-0,45%) Boeingu aktsiad, mis peale lennuki küljest õhus rebenenud lennukidetaili languses on. Boeingu aktsiad on langenud üle 8%, mis langetab aktsia ühe aasta tootluse 9% lähedale.

S&P 500 on tõusnud ligi 0,30% ja Nasdaqi koondindeks 0,70%.