Tallinna börsi põhinimekirjas oli täna seitse aktsiat plussis ning kaheksa aktsiat miinuses. Suurimateks tõusjateks olid Harju Elekter (+1,23%), Tallink (+0,9%) ja Pro Kapital (+0,43%). Enim langesid PRFoods (-1,29%), Tallinna Vesi (-0,94%) ja Ekspress Grupp (-0,79%).

Alternatiivbörsil First North olid täna pea kõik aktsiad punases, kuid taaskord oli kõikide aktsiate kauplemiskäive võrdlemisi tühine. Enim kaubeldi J.Molneri aktsiaga, kokku 1239 euro ulatuses.

Kui homme ükski Tallinna börsi ettevõte oma kvartalitulemustest ei teata, siis kolmapäeval avaldab Harju Elekter oma neljanda kvartali raporti ning Tallinna Kaubamaja teatab eelduslikult dividendiettepaneku.

Mis veel toimus?

  • Kuigi eelmisest prognoosist on möödas vaid paar kuud, tõstsid USA investeerimispanga Goldman Sachs strateegid USA börsilt tänavu oodatavat kasvu. Varasemalt ootas investeerimispank, et USA enimjälgitud S&P 500 aktsiaindeks lõpetab 2024. aasta 5100 punkti tasemel. See prognoos tehti detsembris ning toona tõsteti ootust varasema 4700 punkti pealt. Nüüd ootab investeerimispank aktsiaindeksi tõusu 5200 punktini, mis annab tänaselt tasemelt ligi 4% kasvuruumi.

  • BaltCapi fondist varastatud miljonid eurod võivad suures osas kadunud olla, nenditi täna Leedus toimunud pressikonverentsil, Esmaspäeval Leedu finantskuritegude uurimise talituse (FNTT) korraldatud pressikonverentsil märgiti, et vähemalt 27 miljonit eurot, mis Šarūnas Stepukonis BaltCapi infrastruktuurifondist omastas on suuremas osas kadunud Leedus ja Eestis tegutsevatesse kasiinodesse, ütles prokurör Darius Karčinskas. Uurimise käigus viidi ainuüksi viimase nädala jooksul läbi 15 läbiotsimist nii Leedus kui Eestis.

  • Aktsiaselts Infortar sõlmis turutegemise lepingu LHV Pangaga. Vastavalt lepingule alustab LHV Pank turutegemist Infortar aktsiatega Tallinna börsil alates 1. märtsist. Leping sõlmiti aastaks ajaks koos pikendamise võimalusega järgmiseks aastaks. Turutegija kasutamine pakub investoritele tehingute tegemisel lisalikviidsust ning vähendab likviidsuskulusid.

Euroopas on börsid täna liikumas erisuunaliselt. Saksa DAX indeks on langenud 0,3% ja Prantsuse CAC 40 0,2%. Briti FTSE 100 on tõusnud 0,2% ning Põhjamaade OMX Nordic 40 0,3%.

Täna on USA börs suletud, kuna presidendi päeval tähistatakse George Washingtoni sünnipäeva.