Ettevõte HMD Global valmistab telefone tänagi. Siiski on vihjatud, et nende telefonide toomist võib peagi ees oodata lõpp. Sellest tulenevalt heitis Iltalehti pilgu mobiiltelefonituru ajalukku, kuhu tõeline ja algupärane Nokia oma püsiva jälje jättis.

Populaarne kuritegevuseks

Kuigi paljud teavad Nokia 3310 telefoni, pole see siiski läbi aegade kõige enimmüüdud telefon. Kõige populaarsem telefon on hoopiski 2003. aastal toodetud Nokia 1100, mille tootmine jätkus kuni aastani 2009. Kokku müüdi neid enam kui 250 miljonit, mis olid mõeldud eelkõige arenevatele turgudele.

Telefonil oli ka järeltulija Nokia 1110, olles samuti kõrgete müüginäitajatega. Seega müüdi kahte mudelit kokku umbes pool miljardit ühikud.

Nokia 1100 oli lihtne seade ja tema populaarsus püsis eelkõige kuritegelikes ringkondades. Töötava seadme eest võidi teinekord maksta kuni 25 000 eurot.

Eriti nõutud olid Saksamaa tehases toodetud teatud tootmispartii telefonid. Väidete kohaselt võis telefon tänu püsivara veale jäädvustada teistele numbritele saadetud tekstisõnumeid ja seeläbi saada näiteks netipankade tuvastamiseks kasutatavaid kinnitussõnumeid.