Tallinna börsi põhinimekirja käive ulatus täna ligi 941 tuhande euroni. Kogu Balti börsil suurima kauplemiskäibega väärtpaber oli LHV Pank (476 579 eurot). Balti börsil enim kaubeldud väärtpaber oli Enefit Green (727 tehingut). Tallinna börsi kontekstis suuri tõusjaid ja langejaid täna pole, kui ehk ELMO Rent 13,6-protsendilise langusega välja arvata. Samas oli kauplemiskäive sisuliselt olematu.

Balti börsiindeksitest oli ainsana rohelises Vilnius (+0,08%). Tallinn (-0,44%) ja Riia (-0,4%) börsiindeksid näitasid langust.

Mis veel toimus?

  • Üüriärist mõnda aega eemal olnud Peeter Pärtel soetas taas üürikorteri ja seda peamiselt ühel isiklikul põhjusel. Loe ja kuula lähemalt.

  • Lisaks sellele, et saada suureks ja teenida miljardeid, on idufirmade olemasolu mõte ning asutajate motivatsioon olnud teha tehnoloogia abil kogu maailma inimeste elu paremaks. Kuidas aga toime tulla sellega, kui sa saad küll aru, et see on Eestile vajalik ja ka äriliselt mõttekas, kuid su eesmärk on ehitada masinaid ja algoritme, mis võimalikult efektiivselt inimesi tapaks? Loe ja kuula lähemalt.

Tesla aktsiale nähakse suurt langust

Hoolimata tõsiasjast, et Tesla on justkui kasvuettevõte on autotootja Euroopas ja Hiinas viimase 12 kuu jooksul näidanud mitte kuigi erilisi tulemusi. Samal ajal on ka Tesla USA äri oluliselt langenud juba teist kvartalit järjest, tõdes Wells Fargo analüütik Colin Langan. Ta langetas oluliselt Tesla aktsia aktsia hinnasihti.

Kolmapäeval avanedes oli Tesla aktsia vaevu üks protsent plussis, kuid aasta algusega võrreldes on langus olnud 30%. See on pühkinud ettevõtte turuväärtusest 230 miljardit dollarit. Võrdluseks, et Global X Autonomous & Electric Vehicles ETF DRIV on sel aastal langenud 0,8% ja S&P 500 indeks SPX on tõusnud 8,4%.

Langan näeb mitmeid vastulööke Tesla tuleviku osas. Seejuures kasvab surve suuremate tootmismahtude järele ja kõikvõimalik hinnaalandused ei pruugi olla piisavalt efektiivsed kui varem. Muuhulgas mõtiskleb Langan, kas ettevõtte järgmine suur sõiduk ehk Model 2, mis tuuakse turule 2025. aasta teises pooles suudab vastu panna konkurentidele sihtturgudel. Analüütik seadis aktsia hinnasihiks vahemiku 125 kuni 200 dollarit, see tähendaks praegusest tasemest 28% langust.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on suur osa Euroopa börsi indeksitest rohelises. Kõige suuremat tõusu näitab Hispaania peamine börsiindeks IBEX 35 (+1,92%). Tõusujoonel on ka Pariisi peamine börsiindeks CAC 40 (+0,81%).

USA-s aga näitab korralikku tõusu nafta (+2,2%). S&P 500 (-0,04%) ja Nasdaq (-0,35%) on languses.