Aktsionäride nimekiri, kellel on õigus saada dividendi, fikseeritakse 03. aprillil 2024 Nasdaq CSD Eesti arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga. Väärtpaberitega seotud õiguste muutumise päev (ex-päev) on 2. aprill ehk alates sellest kuupäevast ei saa aktsiat ostes enam 2023. majandusaasta eest dividende.

Dividendina makstakse välja ligi 80% mullusest kasumist. Eelmisel aastal maksti dividendi 0,68 eurot aktsia kohta ehk 27,7 miljonit eurot. Suurimaid dividendisaajaid vaata siit.

Uueks nimeks TKM Grupp AS

Suurema selguse loomiseks aktsionäridele ja avalikkusele kinnitati täna toimunud aktsionäride koosolekul ka Tallinna Kaubamaja Grupi uus ärinimi, milleks sai TKM Grupp AS.

„Avalikkuses samastatakse Tallinna Kaubamaja Gruppi sageli vaid Kaubamajaga, kust ajalooliselt tõepoolest kõik alguse on saanud. Tegelikkuses oleme aastate jooksul oma ärisid oluliselt laiendanud ja TKM Grupp annab nimena paremini edasi meie grupi tegevusi ka teistes tegevussuundades,“ rääkis TKM Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp. Puusepa sõnul on Grupil kasutusel ka uus visuaalne identiteet, mis loob võrdsed võimalused kõigile ärisuundadele ning ühendab endas väärika ajaloo ja vaate tulevikku.

Muljetavaldavad tulemused vaatamata nõrgale majanduskeskkonnale

Arvestades, et Eesti majandus oli 2023. aastal teist aastat järjest languses, on Tallinna Kaubamaja mullune kasum aktsia kohta (0,92 eurot), omakapitali tootlus ROE (14,8%) ja kavandatud dividendid (0,72 eurot aktsia kohta) muljetavaldavad, märgib Swedbank analüüsis.

Neljanda kvartali tulemuste järel Swedbank müügitulu prognoosides olulisi muudatusi ei teinud. Küll aga tõsteti selle aasta oodatavat kulumieelset kasumit ehk EBITDA-d 91,4 miljoni euroni (oli 85,8 miljonit eurot) ja 2025. aasta EBITDA-d 95,6 miljoni euroni (oli 88,9 miljonit eurot), mis peegeldab peamiselt energiahindade oodatavat langust ja Swedbanki veendumust ettevõtte konkurentsieelistes.

Swedbanki poolt prognoositud dividendid aktsia kohta (0,72–0,75 eurot) 2024.–2026. aastateks annaksid dividenditootluseks 6,9–7,2%.

„Tõstame Tallinna Kaubamaja hinnasihi 11,5 euroni (oli 11,2 eurot). Selle juures kaupleks aktsia 7,8-kordse 2024. aasta oodatava ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) suhtarvu juures ehk üsna lähedal viimase kuue aasta keskmisele samale näitajale (8,2-korda),“ kirjutab Aljas.

Swedbank kordas investeerimissoovitust „Osta“.