Esmases töötukassale esitatud teatas on koondamiseks märgitud 9 töökohta, kuid lõplik tõde selgub pärast teise teate esitamist, ütles Töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool.

Kui tipphetkel ehk 2022. aasta juunis töötas ettevõttes 167 inimest, siis tänavu märtsiks oli töötajate arv langenud 69 peale, selgub ettevõtte poolt Funderbeami platvormile esitatud andmetest.

Mais teatas Ampler Bikes uuest rahakaasamisest 63 000 eurose väärtuse pealt. Tipphetkel on ettevõte olnud väärt enam kui 100 miljonit eurot, kui arvestada seda Funderbeami keskkonnas kauplevate osakute pealt.

Märtsis teatas koondamisest ka Ampleri emafirma Kõu Mobility Grupp.

Raskused algasid mullu

2023. aasta esimese nelja kuu jooksul täitis Ampler ainult 30% oma esialgsest müügiplaanist, kuid kulutas varasema ja märksa optimistlikuma prognoosi järgi, selgitas Maruste mullu maikuus ettevõtte probleemide algust. See tekitas 2,1 miljoni euro suuruse kahjumi ja olukorra, kus rataste jaoks vajalike juppide hankimiseks ei onud võimalik kõigile tarnijatele maksta.

Mullu augustis kinnitas Harju maakohus Ampler Bikesi saneerimiskava, millega ettevõttel vähendati võlga ning ajatati maksed järgneva nelja aasta peale.

Kui 2024. aasta alguses kauplesid Ampler Bikesi aktsiaosakud Funderbeami platvormil ligi 0,80 eurose hinna juures, siis nüüd on osakute hind langenud 0,12 euroni.

Ampler Bikesi koondamisest kirjutas esimesena Äripäev.