Kahe aasta pikkusega võlakirjade lunastamise tähtaeg on 16. september 2026, mil Eesti riik maksab võlakirja omanikule tagasi algse võlakirja nimiväärtusele vastava summa. Lisaks maksab riik võlakirjadelt fikseeritud intressi 3,3% aastas, väljamakse tehakse üks kord aastas.

Eesti riigi võlakirju on võimalik märkida LHV, Swedbank, SEB ja Luminor kaudu, märkimise miinimumkogus on üks võlakiri nimiväärtusega 100 eurot.

“Riigi võlakiri on üks madalama riskiga finantsinstrument, see on Eesti inimestele ja ettevõtetele võimalus, kuidas oma sääste tänases intressilanguse keskkonnas kaitsta. Võrreldes tavalise pangahoiusega pakub võlakiri kõrgemat intressitulu ja seda saab vajadusel Tallinna börsi kaudu müüa, kus sellest saab kõige kõrgema krediidireitinguga väärtpaber,“ märkis rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhataja Janno Luurmees.

Eesti riigi võlakirjade pakkumise tulemuste ning jaotuse avalikustamine toimub 11. septembril või sellele lähedasel kuupäeval ning võlakirjadega kauplemine Nasdaq Tallinna börsi Balti põhinimekirjas algab 17. septembril või sellele lähedasel kuupäeval.

Seda, kes tuntud inimestest laenab riigile raha ning kes mitte, saab lugeda siit. Kuidas täpsemalt riigivõlakirju saab märkida, saab lugeda siit.

Lõppeb ka teine pakkumine

Täna lõppeb ka teine võlakirjapakkumine, kui automüügi tarkvara ettevõtte Modera soovib investoritelt kaasata kuni 1,5 miljonit eurot.

Võlakirjade kupongimääraks on 11%, ühe võlakirja pakkumishinnaks on 500 eurot. Võlakirjade kestvuseks on kolm aastat. Väljamakseid tehakse neli korda aastas. Pakkumise enda kohta saab täpsemalt lugeda siit ning investorite hinnangute kohta siit.