Viimastel aastatel on Hiina olnud pidevalt hädas majanduse käivitamisega, mis pole pärast pandeemiat jätkuvalt jalgu alla saanud. Ebakindlust on lisanud kinnisvaraturu vilets seis, mistõttu on hinnad järjest langenud, varaklass, millega on seotud valdav osa inimeste varadest. Hiina keskvõimu katsed turgutada majandust pole seni vilja kandnud, mis on peegeldunud ka sealses aktsiaturus, mis on otsinud järjest uusi põhjasid. Muule maailmale rohkem avatud Hong Kongi börsil oli masendus vahepeal sedavõrd suur, et sealne indeks Hang Seng kauples kohati isegi samal tasemel, mis 1997. aastal.

Sel nädalal teatas aga kommunistliku riigi keskvõim uuest katsest asendada säästude sukasäärde kogumine suurema tarbimisega. Kui samme oli mitmeid, siis üks tähtsamaid neist oli olemasolevatel kodulaenudel intressi langetamine poole protsendi võrra, mis jätab ka inimestele rohkem raha kätte. Juuni lõpu seisuga oli Hiinas väljastatud hüpoteeklaenude maht kokku 37,79 triljonit jüaani ehk 4,8 triljonit eurot.

Samal ajal kaalub keskvõim ka võimalust süstida pankadesse triljon jüaani lisakapitali (umbes 125 miljardit eurot), et veelgi enam toetada raskustes majandust. Nüüdsed sammud mõjusid aga investoritele päästikuna, mistõttu pidevalt surve all olnud aktsiad läksid justkui vedruna lendu, tuues Hiina börsiindeksite jaoks viimase kümnendi edukaima nädala.