Readers Digest märgib ära kuus asja ja tegevust, mis su telefoniakule korraliku põntsu panevad.

1. Halb levi

Kohas, kus pole levi, teeb telefon väga palju tööd. Sisuliselt saadab leviaugus telefon pidevalt mastidele signaale küsimusega "kas sa kuuled mind?". Kui "vastus" tuleb eitav, siis võtab telefon järgmise masti ette. Aku säästmiseks halva leviga kohas lülita telefon lennurežiimile.

2. Liiga palju teateid

Palju akut kulutavad ka just need äpid, mis sulle teateid saadavad. Nimelt kontrollivad need äpid teatud aja tagant, kas on midagi, mille kohta teadet saata (nt kas Facebookis toimus midagi). Sätete alt saad neid keelata, see aitab ka akut säästa.

3. Vana telefon

Tänapäeval tundub, et ajaga kaasas käimiseks peab igal aastal uue telefoni ostma. See käib ka akude kohta, mis vananevad üsna kiirelt ja ei pea eriti hästi vastu. Mõnede tootjate puhul ei saa isegi eraldi uut akut osta, vaid peab ostma uue telefoni.

4. GPS või Bluetooth on sees

Kui parasjagu midagi sinihambaga ühendada pole vaja ja võõras riigis suuniseid ka pole vaja, siis lülita need kaks teenust välja.

5. Palju helistamist

Ka helistamine on akule üsna koormav tegevus. Seega, kui ainult paar protsenti akut alles, siis ära kõnet pigem vastu võta, vaid saada SMS.

6. Vale temperatuur

Telefon toimib kõige paremini, kui temperatuur pole liiga külm või liiga soe. Parim vahemik on 10-30 plusskraadi. Liialt krõbe pakane või kõrvetav päike mõjub akule halvasti.