„Üldiselt on Ikea kaupadega nii, et hinnad on nii odavad, et kui midagi peakski katki minema, siis ostad jälle uue," rääkis Pärnus elav Marika, kellel on koju aastatega päris palju Ikeast ostetud asju kogunenud.

„Mina olen küll väga rahul, sest mul väikseid lapsi pole, kes näiteks lõhuks või määriks mööblit," sõnas Marika ja rääkis, et kõik mööbliasjad, mis seni koju on jõudnud on väga hästi vastu pidanud. Arvuliselt ta öelda ei osanud, kui palju Ikeast ostetud mööblit ja muid sisustusasju kokku on, aga päris palju kindlasti.

Lisaks kiitis Marika veel Ikea toodete disaini. „Kindlasti soovitan osta valgusteid, mis on väga huvitavad ja hea hinnaga," ütles ta. Veel soovitas ta osta kööki erinevaid vidinaid ja näiteks diivanipadjakatteid, mis on odavad ning nendega saab kiiresti kodu värskendada.

Tee enne kaasa nimekiri

„Soovitan sinna minnes teha kindlasti enne kodus nimekiri ja mõelda juba välja, mis soovid on. Muidu läheb poes kohapeal väga palju aega, kui kohapeal alles mõtlema hakata," kirjeldas ta. Näidistubade osa teisel korrusel soovitab Marika külastada inspiratsiooni saamiseks.

„Ma arvan, et külastame Riia Ikeat oktoobris. Tagasiteel kindlasti võtame ka sauna jaoks õlut. Selge, et praegu tekkis veel üks põhjus juurde, miks Lätti minna," rääkis Marika ning lootis, et varsti tuleb Ikea ka Eestisse.

Soovitab noortele

„Veel soovitaks ma Ikeat noortele, sest hinna poolest leiab sealt palju huvitavat," rääkis Marika. Seda kinnitas ka Tartus elav Liis, kes ütles, et kui viibis ühe semestri Erasmuse programmiga Hollandis. „Hea hinnaga saab sealt kõik tekid, padjad, voodipesu, kirjutuslaua, valgusteid ning nõusid," kirjeldas Liis.

Marika ültles veel ka seda, et Ikea mööbli kokkupanemine on lihtne ja saab teha näiteks perega seltskondliku tegevusena. „Ühtegi juppi pole komplektidest samuti puudu olnud, pigem on jäänud kruvisid ja muid väikseid asju üle," rääkis ta.