Delfi poole pöördunud klient ütles, et külastas Rimi kauplust ja soovis osta oma 3-aastasele pojale mänguauto. Kuna laps oli rahutu, siis klient avas karbi ja andis mänguauto lapsele ning pani toote karbi endale korvi. See peale tuli poe töötaja kliendiga pahandama, et selline teguviis ei ole lubatud, kirjutab rusDelfi.

Naine vastas töötajale, et on toote rikkumisest teadlik, kuid asetas selle korvi ning plaanis selle eest maksta. Poe töötaja nägi aga jätkuvalt probleemi ning pakkus hüpoteetiliselt, et võib-olla ei ole lõpuks kliendil toote eest maksmiseks raha või jätab ta hiljem selle poes mõnele riiulile ning ei maksa selle eest.

„Kuidas mul ei ole mänguasja eest 1,99 eurot maksta?" tundis klient end solvatult. Lõpuks nimetas töötaja kliendi last ärahellitatuks, kuna ta ei osanud last teisiti rahustada, kui mänguasja andmisega.

„Veel ähvardas töötaja, et kutsub turvamehe, kuna olin toote rikkunud. Viimaks kõndis ta mul kogu tee kassani kaasa ning jälgis, et ma ei jätaks avatud toote karpi kuskile mujale riiulile," kirjeldas klient. Lisaks arvas, et põhjus oli ka rahvuses, kuna tema oli vene rahvusest ning töötaja eestlane.

Rimi Eesti pressiesindaja Katrin Bats vabandab, kuid kinnitab, et töötaja ei eksinud

„Meil on kahju, et klient sai meie kaupluses ebameeldiva kogemuse osaliseks," sõnas Bats, aga lisas, et poe töötaja tegi kliendile õige märkuse.

„Meil on selge eeskiri toodete kasutamiseks poes ning poe töötaja juhtis sellele ka tähelepanu. Reeglid kehtivad kõigile olenemata rahvuses, soost või rassist ja töötaja eesmärk ei olnud klienti kuidagi solvata või vihjata, et tal pole toote eest maksmiseks raha, vaid ta üritas põhjendada, miks sellised reeglid kehtestatud on," rääkis Bats.

Batsi sõnul leiavad kaupluste töötajad tihti riiulitelt tühjasid pakendeid, mistõttu on oluline võimalusel reegleid meelde tuletada. „Võimalik, et töötaja ei väljendanud end päris korrektselt seetõttu, et klient oli vene rahvusest ning üritas reegleid selgitada kliendi emakeeles ja jättis seetõttu vale mulje."