Baltika aktsia tõusis täna 3,34 protsenti ning kaupleb nüüd 34 sendiga. Viimati maksis Baltika aktsia nii palju aprilli lõpus.

Küll aga ei olnud Baltika teadaanne päeva oluliseim uudis. Selleks võib pidada hoopis Elmo Rendi IPO tulemuste selgumist. Kui varem arvasid paljud Balti investorid, et hind on liiga kõrge ning kahtlesid, kas Elmol üldse õnnestub kõikidest IPO käigus pakutavatest aktsiatest vabaneda, siis nüüd selgus, et pakkumine märgiti lausa enam kui kolmekordselt üle.

Veidi taastus ka eile järsult langenud Pro Kapitali aktsia - see tõusis täna 2 protsenti ning maksab nüüd 1,02 eurot.

Suurim langeja Tallinna börsil oli Merko Ehitus, mille aktsia väärtus kahanes 2,79 protsenti - 14,64 euroni. Tegemist oli ka Balti börside põhinimekirja tänase suurima langejaga. Üle protsendi langes veel Telia Lietuva osak, mis maksab nüüd 2,01 eurot.

6,52 protsenti langes ka alternatiivturul First North eile 15-protsendise hüppe teinud Läti kosmeetikatootja Madara Cosmetics aktsia. Siiski maksab see endiselt rohkem kui möödunud reedel - 25,8 eurot.

Tallinna börs oli täna kokkuvõttes punane, kuid siiski Balti naabritest edukam. Tallinna börsiindeks langes 0,2 protsenti; Riia börsiindeks 0,38 protsenti ning Vilniuse börsiindeks koguni 0,65 protsenti. Kogu Balti börsiindeks langes 0,31 protsenti.

Maailma börsidel oli täna segaste signaalidega päev, suurtest börsiindeksitest leidus nii tõusjaid kui langejaid. Näiteks USA S&P 500 börsiindeks langes 0,06 protsenti, kuid samal ajal Londoni börsi FTSE 100 indeks tõusis 0,35 protsenti. Aasias tõusid Singapuri ning Jaapani börsiindeksid, kuid langesid Shanghai ja Hong Kongi omad.