Juuli lõpus tuli avalikuks info, et pankrotihaldur pani T1 keskuse 85 miljoniga oksjonile. Veel pea kaks nädalat tagasi oli panktorihaldur Indrek Lepsoo positiivselt meelestatud, et kuigi ühtegi registreerunut ka tollal polnud, siis oli tema hinnangul veel registreerumiseni aega.

Tookord juhtis ta tähelepanu, et kui keegi esimesele enampakkumisele ei registreeru, siis määratakse uus madalam alghind. Enampakkumine jätkub alghinda langetades, kuni vara saab müüdud.

Eile aga algaski oksjon ning temaga uuesti ühendust võttes selgus, et määratud alghinnaga oksjonile ühtegi registreerunut ei olnudki. "Huvi on siiski T1 keskuse vastu on olnud üllatavalt suur," sõnas ta.

Miks määrati alghinnaks just 85 miljonit eurot? Lepsoo sõnas tookord, et alghind on seatud seepärast, et see kataks ära vara koormavate hüpoteekide summa. "Sellest lähtudes on alghinna kujundamine pankrotimenetluses tavapärane, seda eriti olukorras, kus vara on raskesti hinnatav," tõdes ta.

Keskuse läbikukkumine viis pankrotini

Juuni alguses kirjutas Ärileht, kuidas T1 Mall of Tallinna omanik Tallinna Moekombinaat (TMK) peab kuulutama välja pankroti ning müüma enda vara võlgade katteks ära. Seda seepärast, et omanik polnud ehituseks võetud laenu maksnud tagasi alates 2019. aasta septembrist. Lõpuks kasvasid ostukeskuse võlad oma 120 miljoni euroni. TMK võlausaldajad küündisid arvuliselt üle poolesajani.

Kuu hiljem kuulutaski Harju Maakohus välja AS Tallinna Moekombinaat pankroti ning määras pankrotihaldurid, kelleks said Indrek Lepsoo ja Kristo Teder. Kuivõrd ühtegi registreerunut polnud, siis kuultavad pankrotihaldurid lähipäevadel välja uue madalama alghinna.