Tallinna börs langes täna -0,63%, Vilnius -0,32% ning Riia börs jäi plusspoolele +0,47%.

Tallinna börsil ulatus päevane kauplemiskäive 1,1 miljoni euroni. Suurema osa andsid sellest Enefit Green 282 000 euroga, LHV Group 225 000 euroga ning Tallink Grupp 162 000 euroga.

Päeva suurimateks tõusjateks olid First North nimekirjas noteeritud Hagen Bikes (+11,57%), Punktid Technologies (+2,44%) ning põhinimekirja ettevõte Arco Vara (+1,44%). Tõusud on tulnud väikese kauplemiskäibe pealt, Hagen Bikesi puhul ligi 1300 eurot ning Punktic Technologies puhul 50 eurot.

Kokku oli langejaid 17, tõusjaid 11 ning viie ettevõtte aktsiad jäid eilsele sulgemishinnale.

Kinnisvarafond Baltic Horizon Fund teatas täna, et fondi puhasväärtus kerkis kuuga 0,21% ning on 1,1408 eurot osaku kohta. Selle aasta novembri auditeerimata konsolideeritud üüritulu ulatus 1,4 miljoni euroni, olles 200 000 madalam kui oktoobris. Fondi sõnul mõjutasid üüritulu peamiselt kõikumised kommunaalteenuste hindades. Fond teenis 2022. aasta novembris auditeerimata konsolideeritud puhaskasumit 0,5 miljonit eurot. Loe pikemalt siit.

Eesti Panga president ja Euroopa keskpanga nõukogu liige Madis Müller märkis tänases blogipostituses, et praeguste intressimäärade juures ei ole veel näha, et hinnatõus euroalal piisavalt kiiresti aeglustuks.

„Peamiselt toidu, aga ka muude kaupade ja teenuste hinnatõus euroalal jääb tõenäoliselt kiiremaks, kui veel kolm kuud tagasi ootasime. Seda toetab muu hulgas euroalal hoogu koguv palgatõus,“ märkis Müller. Loe pikemalt siit.

Baltika saneerimisnõustaja Artur Suits kirjutas järjekorras viiendas aruandes, et saneerimisabinõude rakendamise tulemusena on Baltika majanduslik seisund paranenud.

„Baltika on oma tegevuses järginud saneerimiskava ning rakendanud kavas ettenähtud meetmeid, mistõttu on saneerimiskava täitmine, sh võlausaldajate nõuete rahuldamine, saneerimiskavas ettenähtud perioodi jooksul endiselt realistlik,“ märkis Suits.

Euroopa ja USA börsid miinuses

Euroopa peamised börsid langesid eile ning langesid ka täna. Stoxx 600 aktsiaindeks on langenud -0,8%, Saksamaa DAX 0,4% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 -1,2%.

Langus tuleb peale eilset EKP otsust tõsta baasintressimäära 0,5%.

USA peamised börsiindeksid alustasid samuti kauplemist langusega. Dow Jones ning S&P 500 on langenud ligi 1% ning Nasdaqi koondindeks 0,6%. Reedeseid liikumisi võib võimendada ka suure hulga optsioonide aegumine.