Tallinna börsiindeks langes -0,42%, Riia tõusis 0,09% ning Vilnius kerkis 0,51%.

Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks 1,48 miljonit eurot. Sellest 421 000 eurot tuli Enefit Greeni aktsiatest, 323 000 LHV Groupi ning 202 000 Coop Panga aktsiatest.

Peale paaripäevast rallit hakkas uuesti langema ehitusettevõtte Nordeconi aktsia, mis lõpetas päeva -2,18% madalamal. Taandusid ka LHV Groupi, Coop Panga ja Enefit Greeni aktsiad.

Päeva suurim tõusja oli siinsel börsil täna aktsiate tagasiostust teatanud Ekspress Grupp, mis kerkis 5,7%. Leedu börsil kerkis Auga Group aga 12,78%.

Tõusjaid oli Tallinna börsil kokku 17, langejaid 12 ning eilsel sulgemistasemel lõpetasid neli aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Ekspress Grupp teatas täna, et alustab nädala pärast aktsiate tagasiostuga. Ühe aktsia hinnaks on 1,7 eurot ning kokku ostetakse kuni 588 235 aktsiat. Aktsiaid ostetakse tagasi maksimaalselt ühe miljoni euro väärtuses. Pole veel selge, kas tagasiostetud aktsiate võrra vähendatakse aktsiakapitali või kasutatakse neid muudel eesmärkidel, näiteks optsiooniprogrammi tarbeks. Loe pikemalt siit.

  • Twitteri tasulisi teenuseid kasutas jaanuari keskel vaid 0,2% igakuistest aktiivsetest kasutajatest, vahendas The Information. Mullu novembris, mõned päevad peale Twitteri ülevõtmist, sõnas Musk töötajatele, et eesmärk on, et vähemalt pool ettevõtte tuludest tuleks tasulistest teenustest. Pikk tee on veel minna. Loe pikemalt siit.

  • Kui soovid märkida Bigbanki pakutavaid 8% intressiga võlakirju, siis detailse juhendi leiad selleks siit.

  • Eelmise aasta üks edukamaid börsiindekseid, Türgi Bist 100, sattus peale traagilise tagajärjega maavärinat langusesse ning täna kauplemine peatati. Sel nädalal on indeks langenud 16%. Loe pikemalt siit.

Euroopa tõusuteel, USA langeb

Euroopa peamised börsid on kolmapäeval kerkinud kuni 1% piires kõrgemale. Laiapõhjaline Stoxx 600 aktsiaindeks on kerkinud 0,8% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 1,1%.

USA peamised indeksid täna langevad. Dow Jones on langenud -0,2%, S%P 500 -0,45% ning Nasdaqi koondindeks -0,7%. USA Föderaalreservi president Jerome Powell kinnitas eile, et inflatsiooni allasurumiseks tuleb intressitõusudega jätkata ning iga tõus sõltub majandusstatistikast.