Tallinna börsiindeks jäi neljapäeval napilt 0,01% plusspoolele, Riia börs kerkis 0,41% ning Vilnius langes 0,39%.

Tallinna börsi päevaseks kauplemiskäibeks kujunes 862 000 eurot. Suurem osa sellest tuli läbi LHV Groupi, Enefit Greeni ning Tallink Grupi aktsiate.

Tõusjaid oli Tallinna börsil 8, langejaid 13 ning eilsele sulgemistasemele jäid 12 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Delfi Ärileht vaatas, kui palju teenisid mullu börsiettevõtete tegevjuhid. Koos optsioonidega oli suurim teenistus LHV Groupi juhil Madis Toomsalul, kes teenis üle poole miljoni euro. Vaata siit.

  • Coop Pank teatas, et nende esimese kvartali puhaskasumi kerkis 9,4 miljoni euroni, mida on 44% rohkem kui eelmises kvartalis ja 168% rohkem kui aasta tagasi. Vaata siit.

  • Kulla eelmise nädala tipphinnale on analüütikute sõnul aasta teises pooles lisa oodata. Vaata pikemalt siit.

  • Viljar Arakas märkis tänasel kinnisvarafondi EfTEN Real Estate Fundi aktsionäride koosolekul, et ärikinnisvaraturg on täielikult seiskunud ning ka baltikumi pankade huvi kinnisvaraprojekte rahastada on väga leige. Vaata pikemalt siit.

  • Tesla teatas, et ettevõtte kasumi viisid alla nii tehase alakasutamine kui kerkinud kulud. Tesla puhaskasum oli esimeses kvartalis 2,51 miljardit dollarit ehk 24% madalamal kui eelmine aasta. Vaata siit.

Euroopa ja USA

Euroopa peamised börsid on täna kaubelnud miinuses. Regiooni laiapõhjaline indeks Stoxx 600 on langenud 0,34% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kukkunud 0,3%.

Värskelt kauplemist alustanud USA peamised indeksid alustasid samuti eilsest sulgemistasemest madalamal. Nasdaqi koondindeks -0,7%, S&P 500 -0,6% ning Dow Jones -0,4%.

Brent nafta barrel langes üle 2% ning maksab 81,3 dollarit. Kuld ja hõbe kerkisid.