Täna oli Tallinna börsil 20 langejat, 5 tõusjat ja 7 aktsiat jäid kohapeale. Ainsana Balti börsiindeksitest on tõusnud Riia (+0,6%), nii Tallinn (-0,79%) kui Vilnius (-0,35%) on näidanud langust.

Suurima kauplemiskäibega aktsia Balti börsil oli täna Enefit Green (473 032 eurot). Niisamuti oli Enefitil kõige rohkem tehinguid (871 tehingut). Balti indeks üldisena on täna languses (-0,63%). Suurim tõusja täna on olnud Leedu tekstiilitootja Utenos trikotažas (+8,47%) ning suurim langeja on NEO Finance (-9,09%).

Mis veel toimus?

  • Täna uuesti kauplemist alustanud Ampler Bikesi osakud avanesid eelmise turuhinnaga võrdluses enam kui poole võrra madalamal. Loe lähemalt.

  • Euroopas inflatsiooni kontrolli alla saamiseks on jätkuvalt vaja veel mitut intressitõstet ning nende kõrgel hoidmist, ütles Saksamaa keskpanga president Joachim Nagel. Loe lähemalt.

  • Augustis hakkab üks maailma tuntuimatest indeksipakkujatest MSCI avaldama oma indeksite hulgas eraldi Baltikumi indeksit MSCI Baltic, teatas Rahandusministeerium. Loe lähemalt.

  • Maailma rikkaima mehe, prantslasest moeärimehe Bernard Arnault varandusest kadus ühe päevaga 11 miljardit dollarit, kui tekkis kartus, et jahtuv USA majandus võib nõudlust luksuskaupade järgi vähendada. Loe lähemalt.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on kõik olulisemad Euroopa börsi indeksid miinuses. Suurimat langust näitab Itaalia ettevõtete aktsiad koondav FTSE MIB. Stoxx 600 langus on -1,79%.

USA börsi peamistest indeksitest on juba mitmendat päeva tõusuteel hirmuindeks (+6,75%). Ka Nafta on näidanud kena tõusu (+2,0). S&P 500 indeks on languses (-0,51%).