Tallinna börsiindeks langes 0,17%, kuid Riia ja Vilniuse börsid kerkisid vastavalt 1,41 ja 0,14%.

Tallinna börsi erinevate aktsianimekirjade peale tuli kauplemiskäibeks esmaspäeval 909 000 eurot. Sellest suurema osa andsid Enefit Green 234 000 euroga, LHV Group 233 000 euroga ning Tallinna Kaubamaja Grupp 101 000 euroga.

Tõusjaid oli kokku 8, langejaid 16 ning eilsele sulgemistasemele jäid 9 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • DelfinGroupi aktsiapakkumisel märkisid 2915 investorit 5,2 miljonit aktsiat ehk aktsiapakkumine märgiti 1,12-kordselt üle. Suurim huvi DelfinGroupi aktsiate vastu oli Eestist, järgnesid Läti ja Leedu. Arvestades nõudlust jagavad müüvad aktsionärid investoritele aktsiaid proportsionaalselt (pro rata). See tähendab, et kõik aktsiaid taotlenud investorid saavad umbes 89% oma märkimistest. Loe siit.

  • Autode müügitarkvara arendav Modera sõlmis juuni alguses koostöölepingu Keyloop Ltd’ga, mis maailma suurim autoettevõtetele suunatud tarkvaralahenduste pakkuja. Loe siit.

  • Nordic Fibreboard nõukogu esimees ja kaaskontrolliv aktsionär Joakim Helenius teatas ettevõttele oma otsusest nõukogust tagasi astuda. „Ärimaailmas on tähtis - nii nagu poliitikas - olla väga ettevaatlik, kui on mingisugune väike oht huvide konflikti tekkimisel,“ ütles Helenius Ärilehele. Loe siit.

Euroopa selge suunata

Euroopa peamised börsid liikusid nädala algusest erisuundades ning nii regiooni laiapõhjaline Stoxx 600 indeks kui Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on nullpiiri lähedal.

Tugevat suunda ei võtnud avanedes ka USAs peamised aktsiaindeksid. Dow Jonesi tööstuskeskmine on langenud 0,16%, kuid nii S&P 500 kui Nasdaqi koondindeks on napu 0,06% võrra kõrgemal.

Globaalse naftaetaloni Brent nafta futuurid on täna kerkinud pea 2%. Tõusu taga on Saudi Araabia otsus vähendada enda naftatootmist juulis ühe miljoni barreli võrra päevas. See on aastate jooksul madalaim naftatootmise tase.