Täna oli Tallinna börsil langejaid 14 ja tõusjaid 11. Kõige suuremat langust näitas kaubanduse automatiseerimise ja digitaliseerimise lahendusi pakkuv Grab2Go (-16,67%), mille kauplemiskäibeks kujunes veidi üle 9000 euro. Samas kõige enim tehinguid tehti täna Enefit Greeniga (1235 tehingut), niisamuti oli ka Enefiti kauplemiskäive kõige suurem (734 399 eurot).

Tallinna põhibörsi kauplemiskäive oli 1,18 miljoni suuruseks. Balti börsiindeksid olid täna kõik languses - Tallinn (-0,33%), Riia (-0,38%) ja Leedu (-0,5%).

Mis veel toimus?

  • Hiina teise kvartali majanduskasv jäi oodatust palju väiksemaks. Muret valmistavad ka aeglustuv tarbimine ja kinnisvaraturg, mis sunnib Pekingit toetama majandust taastumiseks üha rohkem. Loe lähemalt.

  • Citadele pank annab teada, et analüüsib strateegilisi alternatiive, maksimeerimaks väärtust oma aktsionäridele ja klientidele. Seejuures ütlevad nad, et alternatiivid võivad hõlmata aktsiate esmast avalikku pakkumist või muid võimalikke strateegilisi tehinguid, sealhulgas ühinemisi ja omandamisi. Loe lähemalt.

  • Põhjamaade suurim pank Nordea näitas teises kvartalis rekordilisi tulemusi - oluliselt kasvasid nii ärikasum kui puhas intressitulu. Loe lähemalt.

  • Kasvavad intressimäärad on koduomanikud Euroopa eripaigus jaotanud kahte leeri: hispaanlased ja portugallased tõttavad kodulaenu tagasi maksma, sakslased ja hollandlased pigem mitte. Loe lähemalt.

  • Latvijas Gāze ehk Läti Gaas teatas täna börsile, et tehing Eesti Gaasiga on lõpule viidud. Loe lähemalt.

USA ja Euroopa börs

USAs börsil on kirjutamise hetkel kõige suuremat tõusu näidanud nn hirmuindeks VIX (ligi 4% tõus), hea minek on olnud ka Nasdaqil (0,49%). Kõige suurem langeja on olnud nafta (-1,22%).

Hiina oodatust madalam majandustulemused viisid Euroopa aktsiad langusesse

Euroopa aktsiad ja nafta näitasid taandumismärke, samal ajal võlakirjad tõusu. Põhjuseks tõenäoliselt Hiina prognoositust väiksem majanduskasv.

LVMH ja Hermes International on täna kaotanud rohkem kui 4% enda väärtusest, viies nõnda kirjutamise hetkel alla ka Pariisi peamise börsiindeksi 1,2%. Samas Cartieri omanik Richemont näitas 9-protsendilist langust pärast seda, kui teatas müükide ootamatust langusest Ameerikas.

Narratiiv, et Hiina koroona kinniolekust vabanenud Hiina ostjad suudaksid USA ja Euroopa intressitõstetest kanda maailmamajandust, tundub nüüdseks üha vähem tõenäoline. Osalt seetõttu, et majandusandmed näitavad oluliselt ostuhoo raugemist.

„Hiina majanduskasvu nõrkus on olnud taustal juba kuid,“ ütles Toronto Dominion Banki Euroopa intressimäärade strateeg Pooja Kumra. „Arusaadavalt ei ole kasv suutnud sammu pidada ootustega.“