Tallinna börsiindeks langes 0,25%, Riia 0,92% ning Vilniuse börsiindeks 0,3%.

Reedeseks kauplemiskäibeks kujunes Tallinna börsil 1,76 miljonit eurot. Sellest 1,16 miljonit eurot tuli eile tulemustest teatanud Enefit Greeni aktsiast, 122 000 LHV Groupi aktsiast ning 117 000 eurot Tallink Grupi aktsiast.

Põhinimekirja peale oli tõusjaid 7, langejaid 6 ning eilsele sulgemistasemele jäid 5 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Foruse platvorm käib end koos kasvuplaanidega investoritele tutvustamas. Pakkumisel on 6 miljoni euro eest konverteeritavaid võlakirju. Loe pikemalt siit.

  • Apple seisab silmitsi müügilangusega, mida ettevõte ega investorid pole paarkümmend aastat näinud. Löögi all on firma peamine müügiallikas iPhone. Loe pikemalt siit.

  • Kümneid tuhandeid töötajaid koondanud Amazoni kasum purustas analüütikute ootused, kuid peamise kasumimootori, AWSi, kasv aeglustus. Loe siit.

  • Koos keskpanga intressitõusudega on kerkinud ka pankade poolt hoiustele makstud intressid. Vaata ülevaadet siit.

Euroopa ja USA

Positiivsed uudised USA tööturult aitasid lõpetada S&P 500 aktsiaindeksi kolmepäevase languse. Tööhõive ning palk kasvas ning töötuse määr langes 3,5% peale. See kinnitab nö pehme maandumise kõnepunkte ning omakorda tugevdab spekulatsioone, et USA Föderaalreserv saab endale septembrikuisel istungil intressitõste asemel veel ühte pausi lubada.

Nii Dow Jones, S&P 500 kui Nasdaqi koondindeks tõusid ligi 0,4%.

Euroopa peamistel turgudel on pilt kirjum ning ühtset suunda näha ei ole. Regiooni laiapõhjaline indeks Stoxx 600 on nullpiiril ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kerkinud 0,2%.