Tänane Tallinna börsi põhinimekirja käive ulatus ligi 746 tuhande euroni. Kogu Balti börsilt kõige enam kaubeldav väärtpaber oli Enefit Green (909 tehingut). Samas kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli Ignitis Grupe (224 370 eurot).

Balti börsiindeksitest on kõige enam plussis Riia (+1,3%). Plussi näitab ka Vilnius (+0,08%). Ainsana on miinuses Tallinn (-0,16%). Langejaid oli täna 16, tõusjaid 7.

Mis veel toimus?

  • Ärileht küsis investoritelt, milliseid väärtpabereid nad veel sellel märkimisvõimalusi täis sügisel haaravad. Loe lähemalt.

  • Investorid tahavad, et idufirmad, kellele nad raha annavad, suudaks peale kiire kasvu ka tulu teenida. Loe lähemalt.

  • Aasta viimases kvartalis vaadatakse pingsalt võlakirjaturu muutusi, rääkisid strateegid Delfi Ärilehele. Loe lähemalt.

  • Langenud müügi ning kehva väljavaate tõttu kavatseb Nokia koondada kuni 14 000 töökohta ehk 16% enda tööjõust, vahendab Bloomberg. Loe lähemalt.

  • Pärast aastate parimat kvartaalset kasutajate kasvu teatas Netflix, et tõstab osade kasutajate jaoks USA-s, Suurbritannias ja Prantsusmaal hindu. Loe lähemalt.

  • Tesla poolt teenitud kolmanda kvartali kasum ning käive jäid ootustele alla, vahendavad Axios ja Bloomberg. Loe lähemalt.

  • Rida halbu uudiseid tekitab küsimuse, kas maailma väärtuslikuim ettevõte on majandusriskidele niivõrd immuunne kui arvatakse, kirjutab Bloomberg. Loe lähemalt.

Kas Hagen Bikesi aktsiemissioon saab soovitud mahus täis?

Homme, 20. oktoobril lõpeb kargorataste tootja Hagen Bikesi aktsiate teisene pakkumine Tallinna First North börsil. Avalikult pakutakse kuni 184 210 Hagen Bikes aktsiat ehk eeldatavalt 175 000 euro eest. Pakutava aktsia hind on 0,95 eurot, ehkki tänase börsipäeva lõpuks kaupleb aktsia 0,64 euro juures. See tähendab, et börsil kaubeldava aktsia saab hetkel kätte ligi 30% protsenti odavamalt.

Ka tänases Delfi Ärilehe loos analüüsib investor ja Kristjan Liivamägi Hagen Bikesi seisu ning nagu tema toodud numbritest näha, siis olukord pole üldsegi kiita. Ainuüksi 2022. aasta kahjum oli 437 600 eurot ja 2023. aasta kuue kuu kahjum 113 141 eurot.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on suur Euroopa börsi põhiindeksid miinuses. Suurimat langust näitab Itaalia börsi peamine indeks FTSE MIB (-1,27%). Languses on ka Stoxx 600 ja Londoni börsi põhiline indeks. Mõlemi langus on kirjutamise hetkel täpselt -1,05%.

USA börsil on jällegi tuntumad indeksid nagu S&P 500 (+0,07) ja Nasdaq (+0,12) plussis. Nafta on jällegi täna miinuses (-0,51%).