Tallinna börsi põhinimekirja käive ulatus ligi 1,1 miljoni euroni. Kogu Balti börsil kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli Enefit Green (371 432 eurot). Ka kõige enam tehinguid tehti Enefit Greeniga (1 253 tehingut).

Täna näitasid kogu Balti börsilt suurimaid languseid Tallinna börsi aktsiad. Ehkki nende kauplemiskäive oli väike, jäid langusega silma PR Foods (-11,21%), Grab2Go (-9,81%) ja TextMagic (-5,86%). Balti börsiindeksitest olid nii Tallinna (-0,9%) kui Vilnius (-0,16%) languses. Riia börsil on täna kauplemispüha.

Mis veel toimus?

  • Suurkontsern Infortar teatas täna, et kavatseb teha aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPO. Loe lähemalt.

  • Euroopa Keskpanga nõukogu liige Pierre Wunsch ütles, et keskpank võib taas tõsta laenukulusid, kui investorite panused rahapoliitika lõdvendamiseks õõnestavad oluliselt institutsiooni poliitilist hoiakut. Loe lähemalt.

  • Aktsiaselts Elmo Rent teavitab, et 18. novembril esitas Elmo grupi emaettevõte Harju Maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks. Saneerimine hõlmab üksnes Aktsiaseltsi Elmo Rent ning Elmo grupi teisi ettevõtteid saneerimine ei puuduta. Loe lähemalt.

  • Luminor tõstab alates homsest (21.11) Black kaardi omanikele 6-kuulise hoiuse aastase intressimäära 5%-le, sest inimeste huvi just lühiajalise hoiustamise vastu on märgatavalt kasvanud. Loe lähemalt.

Microsoft tüürimas kõigi aegade tippu

Microsoft on jõudmas kõigi aegade tippu pärast seda, kui nad teatasid OpenAI kaasasutajate Sam Altmani ja Greg Brockmani värbamisest. Nimelt hakkavad nad juhtima majasisest tehisintellekti uurimisrühma.

Washingtonis asuva The Redmond ettevõtte aktsia langes reede õhtul märgatavalt pärast Altmani kui ühe ChatGPT asutaja ja juhi teadet lahkuda ettevõttest. Aktsia taastus eelturul täna, mille järel analüütikud ütlesid, et nad ei näed tekkinud olukord mõjutaks OpenAI-Microsofti suhet.

„See on ilmselge võit Microsoftile ja peaks aitama korvata ebakindlust, mis on viimasel ajal OpenAI-s olnud,“ tõdeb Evercore ISI analüütik Kirk Materne.

USA ja Euroopa börs

Euroopa börsil on kõige suuremaks tõusjaks Hispaani peamine börsiindeks IBEX 35 (+0,6%). Samas näitab kõige suuremat languse Londoni peamine börsiindeks FTSE 100 (-0,27%).

USA-s näitab kirjutamise hetkel suurt tõusu nafta (+1,92%). Ainsana on languses kuld (-0,61%).