Põhinimekirjas tõusis enim Enefit Greeni aktsia (+0,88%), millele järgnesid Hepsor (+0,55%) ja Ekspress Grupp (+0,39%).

Langejate seas oli esil Pro Kapital Grupp (-2,2%), kuid keskmisest tugevamat kukkumist näitasid ka Silvano Fashion Group (-1,73%) ja Arco Vara (-1,21%).

Mis veel toimus?

  • Ehitusfirmas Merko vahetub juht: alates 1. jaanuarist asub Andres Trinki asemel Merko Ehitus kontserni juhatuse esimehe ametisse Merko Ehitus Eesti tänane juhatuse esimees Ivo Volkov. Põhjuseks asjaolu, et Andres Trink kolis Berliini.

  • Swedbanki analüütikud langetasid Enefit Greeni hinnasihti 5,9 eurolt 5,5 euro peale, säilitades ostusoovituse hoolimata pettumust valmistanud tulemustest.

  • Islandi keskpank jättis eile intressitõste tegemata, kuna kardetakse, mis mõju võiks riigi majandusele avaldada see, kui riigi edelaosas hakkaks purskama vulkaan.

  • Rootsi keskpank Riksbank otsustas, et ei tõsta esimest korda alates 2022. aasta veebruarist oma kohtumisel keskpanga intresse. Baasintress on jätkuvalt 4%.

Euroopas on börsid täna kergelt rohelises. Brittide FTSE 100 indeks on tõusnud 0,1%, sakslaste DAX 0,2%, prantslaste CAC 40 0,3% ning Põhjamaade indeks OMX Nordic 40 0,6%. Viimases on enim tõusnud meilegi tuttavad Swedbank (+2%) ja Telia (+1,9%).

USA börs on täna tänupühade tõttu suletud.